Montag, 8. Februar 2021

Najljepša sportska bajka: Tampa Bay osvojili Super Bowl, Tom Brady heroj








Tampa Bay Buccaneers su u Super Bowlu LV pobijedili Kansas City Chiefs 31:9.

Fudbalska legenda Tom Brady (43) je po sedmi je put osvojio Super Bowl! Pored toga, po peti put je izabran za najboljeg igrača. Nakon pobjede Brady je izjavio: „Tako sam ponosan na svoje momke! Zauvijek smo prvaci, to nam nitko ne može oduzeti."

Quarterbek je pred početak sezone, nakon 20 godina igranja i šest osvojenih titula, prešao iz New England Patriotsa u Tampa Bay. Do Bradyjeva dolaska, Buccaneersi su bili jedan od najlošijih timova u ligi, a čak punih 13 godina nisu ušli ni u play-off. Brady je od hroničnog gubitnika stvorio pobjednički tim, odveo ih direkto u play-off, i u finalu odmah zgrabio Super Bowl. Uz to, Buccs su prva ekipa u istoriji, koja je ikad osvojila Super Bowl na svom stadionu.

Ovaj trijumf je Bradyjeva najljepša fudbalska bajka!

Može se zahvaliti: Robu Gronkowskom (31), "Gronku", koji je u prvom poluvremenu napravio dva touchdowna i postavio temelje za pobjedu. Tight End Gronkowski je sa Bradyjem za osam godina osvojio tri Super Bowla u New Englandu, i povukao se iz fudbala 2019. Brady ga je nagovorio i iz penzije doveo u zaliv Tampa. Tu je svoj najbolji učinak pružio u ovoj, najvažnijoj utakmici godine u dresu Buccaneersa, uhvativši šest dodavanja za 67 jardi.

Brady završio je utakmicu sa 201 bačenom jardom za tri touchdowna, kompletirao je 21 od 29 dodavanja. Na drugoj strani Patrick Mahomes i Chiefsi nisu imali ni jedan touchdown. Prije meča bili veliki favoriti, ali su tokom čitavog meča bili poprilično dekocentrisani.

U prvom poluvremenu su imali 95 kaznenih jarda, a ni u nastavku nisu bili puno bolji.

Nakon završnog zvižduka, a prije dodjele trofeja, Brady je na terenu je potražio svoju suprugu Gisele Bündchen (40). Nagrada mu je bio veliki poljubac, a Brady na sedmom fudbalskom nebu!

Ludo i slatko u isto vrijeme! Priča, kao iz hollywoodskih filmova.

Brady je prilikom dodjele trofeja izveo svoju djecu na pobjednički podijum, a kćerki Vivian Lake (8) predao sjajni Vince Lombardi Trophy.

(express)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen