Montag, 14. November 2016

Za arhivu: Grčka - BiH 1:1 (0:1)

Grčka - BiH 1:1 (0:1), Atina, 13.11.2016



(kicker.de)


„Zmajevi“ ostali bez punog plijena u zadnjim sekundama

Fudbalska reprezentacija BiH remizirala je sa selekcijom Grčke (1:1) u susretu 4. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
BiH je prva došla u vodstvo autogolom grčkog golmana Karnezisa u 32. minutu, a gol za izjednačenje postigao je Tzavellas u sudijskoj nadoknadi utakmice.
Početak utakmice donio je opreznu igru s obje strane, a BiH već u 2. minutu pokazuje da se nije došla braniti, nakon što je Ibišević glavom šutirao posred golmana Karnezisa.
Čvrsta i dosta gruba igra početkom susreta rezultirala je žutim kartonima za Emira Spahića i Edina Džeku.
Kako je vrijeme odmicalo, BiH je preuzimala kontrolu nad loptom i tokom utakmice. Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića su napadali grčku odbranu i kreirali nekoliko odličnih šansi za postizanje gola. U nekoliko navrata je prijetio Edin Džeko, a odličnu priliku u 21. minutu imao je i Izet Hajrović, čiji je udarac prošao tik pored stative grčkog gola.
Napadi selekcije BiH ”urodili su plodom” u 32. minutu kada iz slobodnog udarca Karnezisa Matira veznjak reprezentacije BiH Miralem Pjanić. Lopta je nakon Pjanićevog udarca pogodila stativu, a zatim se od Karnezisova leđa odbila u gol, a grčkom golmanu je naknadno pripisan pogodak.
U posljednjim minutama sudijske nadoknade prvog poluvremena Mitroglu se našao sam ispred Begovića, ali golman selekcije BiH brani njegov udarac. To je bila najveća prilika za Grčku u prvom poluvremenu.
U drugom poluvremenu Grci su igrali dosta ofanzivnije u želji da dođu do izjednačenja, a prvu veliku priliku imali su u 55. minutu nakon što je odlično šutirao Fortounis, a Begović vrhovima prstiju skrenuo loptu koja pogađa stativu.
Pjanić je u 74. minutu iz odlične situacije sa desetak metara promašio gol i propustio priliku da udvostruči prednost selekcije BiH.
Dva minuta kasnije Džeko i Papasthatopoulos napuštaju teren nakon što su dobili drugi žuti, odnosno crveni karton.
BiH je nastojala do kraja meča trošiti vrijeme i zadržati prednost i kada je izgledalo da će u tome uspjeti, Tzavellas u 95. minutu postiže gol koji Grcima donosi bod.
(Fena)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen