Montag, 8. Juni 2015

Koncert baletne škole Arabesque





...u Mostaru nešto lijepo...

"Cilj ovih koncerata je pokazati da umjetnost nije dosadna i da balet nije zastario”...

U četvrtak, 11.juna u HS Kosača u Mostaru, sa početkom u 19 sati, biće upriličen šesti po redu koncert baletne škole Arabesque (u javnim nastupima – Balet Mostar Arabesque).
„Šesti koncert ‘Naša djeca plešu klasični balet’ je dosadašnji pređeni put i recentno stanje našeg baleta.. Koncert će biti otvoren glamuroznom koreografijom ‘Glorija’ iz mjuzikla ‘Dvoje iz Galileje’, a nastupiće i glavna glumica i solo pjevačica istoimenog mjuzikla, Magdalena Brkić. Biće prikazano 13 grupnih koreografija i 7 solo varijacija, sa već spremnim produhovljenim kostimima, i nadamo se, čistim izvođenjem. Imaćemo priliku da vidimo i polaznice flamenca (klasa: Arleta Cehić), koje će otplesati Seviljanu. Pored baleta, publika će imati priliku da na pozadinskom platnu vidi projicirana umjetnička djela mladih umjetnika Mostara i šire. Predstaviće se školovani muzičari iz Muzičke čkole Ivana Plemenitog Zajca i Muzičke škole I i II stupnja i govoriće se najljepša poezija pjesnika sa ovih prostora. Specijalni gost je Mustafa Šantić, koji će svirati na klarinetu. Cilj ovih koncerata je pokazati da umjetnost nije dosadna i da balet nije zastario”, kaže direktorica škole prof. Arleta Čehić.
Generalni pokrovitelj projekta, kao i do sada, je udruženje Let.ba, čiji je cilj promocija svih vrsta umjetnosti, s težištem na balet.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen