Freitag, 5. Juni 2015

Champions League finale 2015: Cijene lete visoko u nebo



Grad Berlin je dugo morao čekati da bude domaćin finala Lige šampiona. Sada, kad se to već desilo, u subotu uveče čitav fudbalski svijet će svoje poglede upućivati prema Berlinu, gdje će se na Olimpijskom stadionu FC Barcelona i Juventus Torino boriti sa pobjedu u kraljevskoj klasi.
A kako raste interesovanje i napetost uoči finalne utakmice, tako rastu i cijene svega što je u vezi sa tim. Ovo se, prije svega, odnosi na cijene karata za finale. Utakmicu će na stadionu posmatrati tačno 70.500 gledalaca. Svaki od učesnika finala dobio je po 20 hiljada karata za svoje navijače, a ostatak je pušten u slobodnu prodaju. Samo u Barceloni, za ovih 20 hiljada karata javilo se čak 80 hiljada interesenata. Klub je odlučio da karte raspodjeli putem izvlačenja. Pa, ko je imao sreće, dobio je kartu.
A ko do sada nije kupio kartu, a svakako želi biti prisutan na stadionu, do karte može doći kupovinom preko interneta, gdje se, opet, susreće sa užasno visokim cijenama ponuđača. Najniža cijena za jednu kartu sredinom ove sedmice bila je 1.295 eura. Za poređenje, originalna cijena karte bila je 70 eura. Na e-Bayu je zabilježena najskuplja ponuda za dvije karte u VIP loži od 14.390 eura.
Međutim, nisu samo cijene karata otišle u nebo. Isto se dešava sa cijenama prenoćišta u hotelima, za noć sa subote na nedjelju. U nekim hotelima cijene noćenja samo za ovu noć su deset puta skuplje nego normalno. Soba sa dva ležaja u hotelu sa četiri zvjezdica košta 891,45 eura, bez doručka, za koji treba doplatiti još 22,90 eura. Ko ostane u Berlinu, i želi prenoćiti u istom hotelu sa nedelje na ponedeljak, platiće i sobu i doručak samo 82,95 eura.
Nevjerovatno.
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen