Donnerstag, 17. Juni 2021

W Eurobasket 2021: BiH danas protiv Belgije

 


Ženska košarkaška selekcija BiH danas od 15,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sportklub u Strasbourgu igra susret prvog kola grupe C Eurobasketa protiv Belgije.

Naše reprezentativke će učestvovati na Eurobasketu prvi pur nakon 22 godine, a selektor Goran Lojo najavio je borbu tokom svih 40 minuta protiv favorizirane Belgije.

“Možemo se takmičiti sa svima, pobijedili smo Rusiju i učinit ćemo sve što možemo da prođemo ovu grupu. Belgija je jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka, ali ova generacija je spremna da se bori za svaku loptu. U kvalifikacijama smo pokazali da možemo igrati sa svima. Obećavam svima dobru utakmicu”, istakao je Lojo.

Kapiten Milica Deura smatra da je Belgija jedan od favorita turnira, ali da će njene saigračice i ona dati maksimum u današnjem susretu.

“Sretni smo da smo tu nakon 22 godine, konačno ćemo učestvovati na Euru. Imamo meč protiv Belgije koja je jedna od favorita turnira, pa tako i naše grupe. Pripremali smo se dobro i dat ćemo najbolje od sebe. Vidjećemo šta će se na kraju desiti. Poštujemo svakog, ali ne bojimo se nikog i protiv Belgije ćemo dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo imati jednu pobjedu koja je dovoljna da prođemo u narednu fazu”, rekla je Deura.

Za BiH će na Eurobasketu nasupiti sljedeće košarkašice: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.


Grupa ”C“: BiH, Slovenija, Turska, Belgija

četvrtak 17. juna    15:00 Bosna i Hercegovina Belgija

                               18,00 sati igraju Turska i Slovenija.

petak, 18. juna,      12:00 sati Turska - Bosna i Hercegovina

                               15:00 sati Belgija - Slovenija

subota, 19. juni,     12:00 sati Bosna i Hercegovina -Slovenija

                              15:00 sati Turska-Belgija

Prvoplasirana selekcija iz grupe plasirat će se u četvrtfinale, dok će druga i treća igrati osminu finala.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen