Sonntag, 21. März 2021

Velež osvojio bod, Radnik dva puta vodio

 






Velež – Radnik 2:2 (1:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Admir Musić (Sarajevo)

Žuti kartoni: Cvijanović, Ovčina (V), Šubert, Mekić, Simonović, Huseinbašić, Savinović (R)

Strijelci: 0:1 Jelić (25 iz penala), 1:1 Radovac (40′), 1:2 Gogić (70′), 2:2 Georgijević (78′)

Velež: Kjosevski, Zvonić (od 74′ Cheshmedjiev), Zeljković, Ćosić, Cvijanović (od 62′ Pršeš), Georgijević, Brandao (od 86′ Zubanović), Anđušić (od 46′ Ovčina), Dario, Hasanović (od 62′ Vehabović), Radovac.

Radnik: Bilobrk, Nikić, Simonović (Savinović 35′), Mekić (od 88′ Sušić), Vasić, Milenković, Gogić, Jelić, Huseinbašić (od 85′ Filipović), Šubert, Janjić.

Pobjedonosna serija Veleža večeras je zaustavljena, a domaći mogu biti zadovoljni što su na kraju izbjegli poraz, jer je Radnik dva puta vodio.

Velež je ofanzivno otvorio utakmicu i stvorio dvije prilike, ali su udarci Zvonića i Ćosića zamalo promašili mrežu gostiju.

Novo uzbuđenje pred golom gostiju u 16. minuti, ali je Bilobrk bio brži i uhvatio loptu ispred Georgijevića.

Obren Cvijanović natjerao je, u 21. minuti, golmana gostiju da sjajnom intervencijom izbaci loptu u korner, koji je ostao neiskorišten.

I dok se očekivao vodeći gol za domaće, uslijedio je šok. Huseinbašiće je srušen u šesnaestercu Veleža, a sudija Musić pokazao je na bijelu tačku. Jelić je bio siguran izvođač najstrože kazne – 0:1.

Primljeni gol šokantno je djelovao na domaće igrače, ali su se uspjeli trgnuti i u 40. minuti dolazi do izjednačenja. Poslije centaršuta, lopta je pogodila Šuberta i odbila se do Radovca, koji je natrčao i poslao je iza leđa Bilobrka – 1:1.

I na početku drugog poluvremena, Velež je zaigrao napadački, Ćosić i Zeljković pokušali su iznenade Bilobrka, ali je on bio na visini zadatka.

U 62. minuti, centimetri su dijelili Velež da dođe u vođstvo. Brandao je sa dvadesetak metara izveo slobodan udarac, a lopta zamalo otišla pored stative.

Kada se očekivalo da će Velež krunisati terensku inicijativu, novi šok u 70. minuti. Poslije kornera, Gogić je glavom prebacio istrčalog Kjosevskog i po drugi put gosti dolaze u vođstvo.

U 78. minuti, Veleže je izjednačio. Savinović je u šesnestercu srušio Ćosića, a poslije dosuđenog penala, Georgijević je prevario Bilobrka i poslao loptu u mrežu – 2:2.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen