Dienstag, 24. November 2020

Taj čudesni šareni svijet

 


Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta boja., u kojem je uočljivo da život ide dalje, a neki snimci ukazuje na pandemiju korone, koja se javila u novom talasu i još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Šarena jesen: Dok je lišće na mnogim drvećima već opalo, na ovom putu kroz polje uljane repice u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern u Njemačkoj i dalje sjaji raznolikim bojama.


Ljekovito: Jedan radnik na farmi bere kanabis iz staklenika u Kaseseu u Ugandi. Uzgoj marihuane za medicinsku upotrebu legalizovan je u pet afričkih zemalja. Izvozi se u Evropu i SAD.


Posljednji imetak: Čovjek nosi televiziju kroz poplavu, dok se ostali stanovnici probijaju kroz poplavljene ulice Marikinije, izazvane tajfunom Vamco, koji je pogodio okrug gradskog područja Manile, na Filipinima.


Praznik svjetlosti: Jedna žena nosi korpu ispunjenu cvijećem nevena, od kojeg izrađuje vijence za molitve povodom festa Tihar. "Festival svjetlosti" slavi se pet dana u Nepalu i indijskim državama Sikkim i Zapadni Bengal.


Show za kamere: Plesači Kraljevskog baleta u Londonu trenutno nastupaju u Kraljevskoj operi bez publike. I dalje se pojavljuju samo u prenosima uživo.


Prazno i napušteno: Sve je stalo na ulicama El Pasa u Teksasu. Taj grad trenutno ima najviše slučajeva korone u državi, a više od 1000 ljudi se liječi Covid-19 u bolnicama.


Zabranjeno sunčanje: Policajac podsjeća ljude u Nici na jugu Francuske, da im je trenutno dozvoljeno da dođu na plažu, samo da bi se bavili sportom. Razlog za ograničeni pristup je visoki broj zaraženih od korone u Francuskoj.


Prazno: Središte libanske prijestolnice Bejrut izgleda kao da je pometen. U zemlji je na snazi nova blokada, koja bi u početku trebala trajati dvije sedmice. Sada je već više od 100.000 građana zaraženo koronavirusom.


Stepenasto: Vjernici se odmaraju na stepenicama hinduističkog hrama u Kuala Lumpuru. Festival Diwali se trenutno slavi - ali ne samo u Maleziji.

(SZ)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen