Sonntag, 1. November 2020

Poraz Rođenih u derbiju

 





HŠK Zrinjski - FK Velež 3:1
Stadion: Pod Bijelim brijegom
Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)
Strijelci: Bilbija 16' 1:0; Bilbija 50' 2:0; Bilbija 58' 3:0; Mulić 81' 3:1
Žuti kartoni: Jakovljević, Žižović (Zrinjski) Vehabović (Velež)

HŠK Zrinjski: Brkić, Ćorluka Zlomislić, Barbarić, Stojkić (Bekić 67.), Jakovljević, Ivančić, Enin, Tičinović, Filipović i Bilbija (Todorović 70.). Trener: Mladen Žižović.

FK Velež: Bobić, Radović, Zvonić (Vehabović 60.), Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Brandao, Osmić (Bihorac 45.), Anđušić (Mulić 60.), Ferreyra (Ćosić 60.) i Radovac. Trener: Feđa Dudić.


U okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je veliki mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža na stadionu Pod Bijelim brijegom. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:1.

Prvi udarac na susretu viđen je u četvrtoj minuti utakmice, a udarac Radovca je otišao preko gola domaćina. U nastavku utakmice i Cvijanović je šutirao, ali je njegov udarac odbranio Brkić.

Prva prilika za Zrinjski pretvorila se u pogodak u 16. minuti utakmice, kada je Zeljković srušio Filipovića u kaznenom prostoru, a Peljto je dosudio jedanaesterac, kojeg je Nemanja Bilbija sigurno realizirao.

U nastavku utakmice Rođeni su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali bezuspješno. Igrala se 32. minuta utakmice kada je Ađušić šutirao glavom, ali je Brkić i to sjajno odbranio. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a Plemići su sa minimalnom prednošću otišli na odmor.

U nastavku utakmice na samom otvaranju poluvremena Plemići su udvostručili svoju prednost. Igrala se 51. minuta utakmice kada je nakon sjajnog centaršuta Josipa Ivančića preciznim udarcem Bilbija ponovo pogodio mrežu Bobića.

Odmah nakon toga Rođeni su zaprijetili preko Anđušića, ali je njegov udarac nakon kornera pogodio samo prečku. Kazna za propuštenu priliku Veleža došla je samo tri minute nakon promašene preške.

Ponovo se mreža zatresla na golu Adnana Bobića, a po treći puta večeras nju je zatresao fantastični Bilbija i tako riješio pitanje pobjednika. U nastavku utakmice tempo susreta je opao, a Plemići su prepustili posjed fudbalerima Veleža.

Rođeni su u 81. minuti utakmice stigli do počasnog pogotka u današnjem derbiju. Strijelac pogotka bio je Fejsal Mulić koji je bio siguran sa bijele tačke nakon što je jedanaesterac izborio Radović.

(sport1)

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen