Donnerstag, 24. September 2020

Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda u Mostaru

 



Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar, u saradnji sa Udrugom Referalni centar Branitelj/Borac “ZADRUGAR“, organizuje jednodnevni sajam u Mostaru na kojem je planirano da zadruge, udruženja, firme i OPG-ovi izlažu i prodaju svoje poljoprivredne proizvode, saopćila je Asocijacija.

Sajam se održava na šetalištu (bivše Lenjinovo šetalište) preko puta gradskog parka u Mostaru u periodu od 10 do 18 sati.

Cilj sajma je promocija domaćih tradicionalnih proizvoda sa područja Hercegovine i podsticaj domaćim proizvođačima hrane i poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini, a sajam je jedna od aktivnost projekta kojeg finansira „Projekat razvoja tržišne poljoprivrede“ FARMA II.

FARMA II je petogodišnji program podrške poljoprivredi u BiH finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i vlade Kraljevine Švedske.

Prethodni projekti sprovedeni kroz FARMA II pomogli su poljoprivrednicima BiH da povećaju prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda te će i ova izložbeno-prodajna manifestacija podržati male proizvođače iz Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen