Montag, 25. Dezember 2017

Novi trend sa interneta: Skok preko gajbe, koje u stvari nema





Društvene mreže drže nas pod budnim okom, i ništa malo, malo, pojavi se neka nova ludost, koja vrlo brzo preplavi čitav svijet, kao što su već poznati masovni izazovi – nazvani challenges, sa masovnim učešćem.
Još su u sjećanju masovna posipanja ledenom vodom iz kante, kako to bješe prije nekog ljeta. Samo tako. Jer, jednostavno, mnogi žele biti u trendu. A uz to, ponegdje je to bilo za neki dobar razlog, da se ukaže na neku tešku bolest, ili jednostavno, da se sakupiti novčana pomoć za neku dobrotvornu svrhu.
Sada je ponovo na redu nešto novo, neviđeno, a ništa posebno. Potpuno bez zadnjih misli, skočiti preko jedne gajbe, recimo od pive, ili one drvene, koju svi i danas nazivamo holandez. Stvar je u tome da te galbe ustvari nema. Izazov glasi: Jednu nogu postaviti na gajbu koje nema, a onda drugom nogom preskočiti preko toga. Sve jasno?
Jedna cheerleaderin iz SAD, a to su one što imaju svoje tačke na sportskim terenima prije sportskih susreta, pronašla je ovaj skok i postavila ga na internet. Ovim skokom je postala poznata, a može se pogledati pod hash tagom „InvisibleBoxChallenge“.
I pošto ova stvar upravo putuje oko svijeta, sa sigurnošću možemo tvrditi da će se uskoro i na našim društvenim mrežama vrlo brzo pojaviti slične slike, a uz to, i poneki promi, koji će takvim slikama željeti da skrene malo pažnje na sebe. A skokovi ove vrste će privući i ostale, koji žele biti u trendu.
Dakle: Jednu gajbu staviti u stranu, i pripremiti se. A za one koji sa sportom nisu baš na ti, to može biti i neka malo manja galba. Svakako je niko ne vidi.
(izvor:ksta)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen