Montag, 1. August 2016

Lorens Listo i Edi Fink pobjednici skokova sa Starog mosta








Lorens Listo  i Edi Fink, oba iz Mostara, pobjednici su 450. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta, koji su danas, u organizaciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, održani u Mostaru.
Tridesetsedmogodišnji Lorens Listo iz Mostara, po deseti put, bio je najbolji u skokovima na glavu, a kuriozitet je da je Dino Bajrić imao isti broj bodova kao i Listo, a odluku o pobjedniku donio je žiri tajnim glasanjem
Drugi u skokovima na glavu bio je Dino Bajrić iz Sarajeva, a treći Vedad Bašić iz Mostara.
U disciplini skokova na noge drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Igor Kazić, dok je treći bio Mugdim-Muga Obad. Posebno je interesantno da su Kazić, Fink i Juklo u obe serije dobili maksimalan broj bodova (100),  pa je pobjednik odlučen odlukom žirija.
Prije početka skokova, odata je počast za 23 skakača, koji su poginuli u posljednjem  ratu braneći Mostar, a potom su učesnici ovogodišnjih skokova u Neretvu bacili ljiljane.
Ovogodišnje skokove otvorila je fedelana ministrica okoline i turizma Edita Đapo porukom „Neka sve laste polete jedinstvenim Mostarom“.
Delegat skokova bio je Blaž-Baka Slišković, jedan od najboljih fudbalera svih vremena koje je Mostar imao.
U skokovima na noge učestvovala su 24, a na glavu 28 skakača. Najmlađi takmičar bio je 15. godišnji Muhamed Krečinić-Mame iz Jablanice, koji je skakao uz saglasnost roditelja i koji je u svom prvom skoku na noge dobio pet devetki..
Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je nekoliko hiljada domaćih i stranih turista, koji su uživali su skokovima „letećih Ikara“.
Mugdim Mugda Obad, koji je do sada skakao 21 put, izveo je oproštajni skok skok s luka Starog mosta, visokog 27 metara.
(Novasloboda.ba)

(fotosi:portali)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen