Samstag, 30. August 2014

RK Velež - Akcija prikupljanja sredstava za budućnost kluba



RK Velež Mostar


Rukometni klub Velež iz Mostara zajedno sa svojim simpatizerima samog imena "Velež" te ljubiteljima rukometa širom svijeta, pokreće akciju prikupljanja sredstava za budućnost ovog kluba. 



Osnovan davne 1964. godine, doživio je mnogo promjena i potresen je finansijskom krizom kao i sva sportska udruženja širom naše države.
Trenutno se takmiči u 1. Ligi Federacije BiH - Jug , gdje iz sezone u sezonu prave jako dobre rezultate, ali ih ta kriza sputava da ostvare veće rezultate, te moguće plasiranje u rukometnu Premijer Ligu.

Igrači igraju iz čiste ljubavi prema klubu i sportu, a uprava kluba se trudi na sve načine da im sredstva obezbijedi na pravi način.

Historija kluba, tradicija, te samo ime "Velež" su dovoljni razlozi da se pridružite našoj akciji, te bilo kakvom pomoći pomognete klubu da stane na noge.

Nadamo se da u Mostaru, Bosni i Hercegovini, te širom Evrope i dalje postoje oni istinski navijači Veleža koje ne brine da li je to Fudbalski, Rukometni ili Plivački klub, nego im je sveta crvena boja i uradit će sve u njihovoj moći da tako ostane.

Molimo sve one koji odluče pomoći našim rukometašima, da akciji priključe svoje prijatelje, rodbinu, dodavanjem u ovu grupu.

Više informacija o akciji možete dobiti kontaktiranjem na FB marketing profil kluba:

https://www.facebook.com/rmostar ;

te na profil Gorana Huskovića koji je pokrenuo akciju za kupovinu trenerki i majici igračima kojem se možete javljati za sve informacije vezane za tu vrstu pomoći :

https://www.facebook.com/ghuskovic

S nadom da ćete se odazvati akciji, pozdravljam vas riječima :

Mostar u srcu , VELEŽ do groba !




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen