Mittwoch, 8. Februar 2017

Povratak djevojčice i konja na filmski ekran





Na neki način to izgleda kao životinjska nostalgija. U kino se vraćaju filmovi u kojima se u glavnim ulogama nalaze djevojčice i konji, a to je jedan relikt iz devedesetih godina prošlog vijeka.
Wendy je je ime koje je ostalo u sjećanju jednoj čitavoj generaciji današnjih mladih roditelja u Evropi. Prije 30 godina, u modi su bili magazini sa slikama konja, narukvice, sjaj za usne, samoljepljivi tatoo i stripovi o Wendy. Slijedili su knjige o Wendy, modeli konja, i video igrice.
Ovih dana, Wendy dolazi i na filmske ekrane.
Wendy sa svojim roditeljima odlazi na konjsku farmu, gdje treba da savlada svoj strah od konja, koji je kod nje nastao nakon jednog nezgodnog pada sa konja. Film nosi naziv „Wendy – film“, a u njemu se pojavljuju dva plava anđela, djevojčica Jule Hermann i njen konj. Toliko o filmu na ovom mjestu. Ostalo u kinu.
U svakom slučaju, film je nostalgija, za neke generacije, na ne tako daleke devedesete, a ova godina će biti godina velikog povratka. Za mnoge djevojčice, to će biti prvi susret sa ovom temom, a za mnoge roditelje nostalgični povratak u neke sretnije dane.
(izvor:stern)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen