Mittwoch, 8. November 2023

Šuma ljubavi, od šest hiljada stabala hrasta

 





Kad mu je umrla supruga, Winston Howe, iz posadio je 6000 sadnica hrasta. Značenje ovoga je postalo jasno tek nakon 20 godina. Prava, čista ljubav koja može izdržati vrijeme, pa čak i poslije smrti.

Ovo je priča o čovjeku, čija je ljubav ostala ovjekovječena na ovoj planeti na najneočekivaniji način.

Winston i Jannet Howe vjenčali su se 1962. godine. Svi u susjedstvu su bili iznenađeni njihovom ljubavlju. Par je živio u miru i slozi, bez svađa, a njihova ljubav je iz dana u dan postajala sve jača. Živjeli su zajedno 28 godina, Jannet je nedostajalo 2 godine do biserne 30-godišnjice.

Iznenada je umrla 1990. godine od srčanog udara. Winston je mnogo tugovao za svojom suprugom i činilo se da ništa nije moglo da ga ujteši u tuzi. Nije ni pomislio da se oženi drugi put, samo je odlučio da uzme posao u svoje ruke. Posjedovao je veliko zemljište pa je zato uzeo lopatu i ašov.

Čovjek je na parceli posadio 6000 stabala hrasta. Isprva su svi to doživljavali kao delirijum i zamagljivanje uma, ali nakon mnogo godina iz ovoga je izrastao pravi simbol ljubavi.

Usred lijepe hrastove šume bilo je ogromno srce. Ogromno poput ljubavi Vinsttona prema svojoj ženi.

(Damir)

Ein Ehemann pflanzte 6.000 Bäume zu Ehren seiner Frau – 17 Jahre später wird sein Geheimnis im Wald entdeckt. (stimmung.co)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen