Samstag, 13. Mai 2023

Velež i Igman podijelili bodove

 










Velež – Igman 3:3 (1:3)

Stadion Rođeni.

Sudija: Mirza Kazlagić (Cazin)

Žuti kartoni: Dejanović, Vehabović (Velež), Dupovac, Ćeman, Musemić (Igman)

Strijelci: Haskić 30′, Lea’i 33′, Dejanović 45′ za Velež, Denković 9′, Duraković 47′, Bešagić 67′ za Igman.

Velež: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Muminović (od 75′ Karamarko), Ćuković, Vehabović (od 72′ Halilović), Lauš, Dejanović, Lea’i (od 53′ Wallace), Anđušić i Haskić.

Igman: Ćeman, Duraković, Dupovac, Alagić, Oremuš, Drljević, Jakupović, Hebibović, Denković, Hrelja, Ramić (od 86′ Ahmetović).


Igman je u grčevitoj brorbi za opstanak odigrao neriješeno sa Veležom, čiji su igrači bili više u mislima za predstojeće finale Kupa BiH.

Već na samom početku, u 1. minuti, sjajna prilika za Igman. Hrelja je nanizao nekoliko igrača Veleža, a njegov šut brani golman Hadžikić.

Uzvratio je Vehabović u 8. minuti, ali je lopta otišla pored stative.

Dobra igra Igmana krunisana je golom u 9. minuti. Drljević je odlično uposlio Denkovića, a on sa tri metra šalje loptu u mrežu – 0:1.

U 14. minuti, gosti su tražili penal, kada je lopta pogodila Vehabovića u ruku, ali je sudija Kazlagić smatrao da nema govora o najstrožoj kazni.

Velež se uspio oporaviti od šoka, a u 20. i 23. minuti, šanse za Haskića, ali je oba puta bio neprecizan.

Ipak, Haskić je u 30. minuti bio u svm elementu. Nakon centaršuta Anđušića, golman Ćeman loše je intervenisao, a njegovu grešku koristi Haskić i pogađa mrežu – 1:1.

U 31. minuti, malo je nedostajalo da Velež povede, ali je Lea’i zakasnio i šansa je propala.

Dva minuta kasnije, uslijedila je lijepa akcija Ćukovića, koju Lea’i, svojim prvim golom u crvenom dresu, pretvara u Veležovo vođstvo – 2:1.

Tri minuta prije kraja prvog poluvremena, sreća je bila na strani Veleža, kada je šut Hrelje zaustavila prečka.

Kazna za taj promašaj, uslijedila je u posljednjim trenucima poluvremena. Akciju je započeo Lea’i, koji je uposlio Dejanovića, a on zaobišao Ćemana i zatresao mrežu – 3:1.

Golijada u Mostaru nastavljena je i na početku drugog poluvremena. Strijelac je bio Duraković, koji je iskoristio nesporazum Ćukovića i Lea’ija poslije centaršuta Hrelje i zatresao mrežu Hadžikića – 3:2.

U 59. minuti, domaći su tražili penal, kada je u šesnaestrecu Igmana srušen Haskića, ali se pištaljka Kazlagića nije oglasila.

Minut kasnije, sjajna prilika da Velež poveća vođstvo. Anđušić je sjajno proigrao Wallacea, on sa desetak metara neometan ni od koga šalje loptu pored stative.

Novi veliki promašaj Veleža uslijedio je u 62. minuti, kada je Wallace izišao sam pred golmana Igmana, koji sjajno reaguje i spašava siguran gol.

U 67. minuti, na semaforu je bilo 3:3. Bešagić je nekon jednog prekida snažno šutirao sa 25 metara, Hadžikić je slabo reagovao i lopta se našla u mreži – 3:3.

Poslije toga, Muminović, u 59. minuti, u posljednji trenutak sprječava Denkovića da svoj tim dovede u vođstvo.

Minut kasnije, nova prilika za goste. Hrelja je šutirao, a Dejanović sa same gol linije izbacio loptu u polje.

U 91. i 94. minuti, ukazale su se prilike za Velež, ali su Lauš i Ćuković bili neprecizni.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen