Donnerstag, 1. Oktober 2020

Velež sa pola snage do osmine finala kupa BiH

 




Fudbaleri Veleža danas su u gostima pobijedili Dizdarušu sa 3:0 u meču šesnaestine finala Kupa BiH, a pobjedu je upisao i Široki Brijeg koji je kao gost bio bolji od GOŠK-a.

Dizdaruša je veoma dobro otvorila utakmici u zaprijetila u 13. minuti kada je Sajtanović izašao sam ispred Bogdanovića, ali je šutirao pored gola Veleža i činilo se kao da se malo prepao ove prilike.

Velež je žestoko kaznio domaće za ovaj promašaj. Naime, Rođeni su poveli sa 1:0 u 18. minuti kada je Zvonić glavom pogodio nakon centaršuta Pršeša.

Rođeni su diktirali tempo igre, a novi gol vidjeli smo u 34. minuti. U centru pažnje ponovo je bio Zvonić koji je nakon kornera odlično reagovao i poslao loptu u mrežu Dizdaruše za 0:2.

Samo dvije minute kasnije gosti su postigli i treći gol. Ovaj put u centru pažnje našao se Berin Čatić koji je pogodio za 0:3 i sve riješio u ovoj utakmici.

U drugom poluvremenu Velež je čuvao svoju prednost i čekao se samo kraj meča. Rođeni su slavili zasluženo s 3:0 i plasirali se u osminu finala Kupa BiH.

(sportsport.ba)



Igrači i stručni štab FK Velež posjetili spomenik šehidima u Brčkom

FK Velež iz Mostara je boravio u Brčkom, gdje je odigrao utakmicu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Domaćin mostarskoj ekipi jbila e FK Dizdaruša iz Brčkog, a ekipa Rođenih je posjetila spomen obilježje šehidima i stradalim borcima Armije RBiH "Dizdaruša" u Brčkom.

"Nakon što su jučer stigli u Brčko, članovi Upravnog odbora kluba, stručni štab i igrači jutros su posjetili spomen obilježje šehidima i stradalim borcima Armije RBiH "Dizdaruša" u Brčkom. Polaganjem cvijeća su odali počast poginulim borcima i herojima odbrane Bosne i Hercegovine", stoji na stranici FK Velež Mostar.

(sport)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen