Sonntag, 25. Oktober 2020

Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

 Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga svijeta boja., u kojem je uočljivo da život ide dalje, a tek pokoji snimak ukazuje na pandemiju korone, koja još uvijek vlada velikim dijelom svijeta.

Grupni susret: U izraelskom gradu Tel Avivu biciklisti su naišli na stado ovaca koje se slobodno kreću i same uzgajaju, a koje takođe polažu pravo da koroste put za sebe.


Tropsko svjetlo: Dhow, jedna vrsta jedrenjaka, veoma česta u Indijskom okeanu, plovi pored obale istočnoafričkog ostrva Zanzibar.


U indijskoj prijestonici Delhiju, jedna krava pase u zagađenoj vodi rijeke Yamuna, koja je toga maglovitog jutra bila prekrivena pjenom.


Za više pravde: Lik prerušen u Spider-Mana se udobno smjestio pored niza taksija. Ovdje kod spomenika '' El Ángel de la Independencia '' u Mexico Cityju, taksisti protestuju protiv posredničkih aplikacija kao što su Uber i Cabify.


Divovski primjerak: Radnicima u Half Moon Bayu u Kaliforniji bio je potreban je viljuškar da bi premjestili ogromnu tikvu, tokom mjeravanja, na svjetskom prvenstvu uzgajivača tikava Safeway. Ovogodišnji pobjednik težio je 2350 funti, ili 1065,94 kilograma.


Povratak u toplije krajeve: Nakon godinu dana boravka na Arktiku, istraživački brod "Polarstern" vratio se u matičnu luku u Bremerhavenu, Njemačka.


Posmatrač: Napadač Cristiano Ronaldo, koji je bio pozitivan na Coronu, sa balkona u trening kampu u Oeirasu u Portugalu, gleda svoje saigrače kako treniraju.

(SZ)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen