Sonntag, 7. Mai 2017

Za arhivu: Velež – Goražde 4:0 (2:0)





Stadion “Rođeni”
Gledalaca: Sve se crveni
Sudija: Bojo Danijel (Kiseljak)
Žuti kartoni: Brandao (Velež), Hiroš, Šuntić, Huseinspahić (Goražde)
Strijelci: 1:0 Brandao (14’), 2:0 Brandao (18’), 3:0 Tatar (58’), 4:0 Tatar (76’)

Velež: Abdihodžić, Zvonić, Memić, Mujezinović, Ćosić (od 61’ Isić), Ovčina (od 55’ Tatar), Handžić, Carvalho, Brandao, Mahinić (od 68’ Mrgan), Krcić.

Goražde: Ćeman, Korda, Dučić, Drljević, Hiroš, Rovčanin, Adžem (od 78’ Geca), Šuntić, Huseinspahić, Mirković, Čakar (od 68’ Berbić).

U najboljoj partiji ove sezone, Velež je sa visokih 4:0 savladao ekipu Goražda.
„Rođeni“, koji su i na ovoj utakmici imali veliku podršku svojih navijača, krenuli su furiozno od samog starta, a prvu priliku imao je Brandao već u 4. minuti, ali siguran gol zaustavlja stativa.
Brazilski napadač je prisebniji u 14. minuti, kada koristi dobru asistenciju Memića i šalje loptu iza leđa golmana Ćemana.
Par minuta kasnije isti igrač ponovo trese mrežu gostiju, ovaj put na sjajnu asistenciju Ćosića.
Pritisak igrača Veleža nastavljen je i u drugom poluvremenu, a nakon samo tri minute igreHuseinspahić ruši Ovčinu u šesnaestercu, a sudija Bojo pokazuje na bijelu tačku. Međutim, rezultat ostaje siti, jer je Ćeman odlično odbranio udarac kapitena Zvonića
Nakon što je u prvom poluvremenu postigao dva efikasna gola, Brandao se okrenuo asistencijama, a najviše koristi od toga imao je rezervista Tatar, koji u 58. i 76. minuti postiže golove za uvjerljivu pobjedu Veleža, koji je ovom pobjedom napravio veliki korak ka opstanku u prvoj ligi FBiH.

(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen