Dienstag, 16. Mai 2017

Priča stara 100 godina: Patike koje jurišaju kroz vrijeme




Ovo je priča o patikama nastalim prije 100 godina. Rođene u sportu, prepoznatljivog oblika, da bi kasnije postale zaštitni simbol muzičara, umjetnika i svih ljudi kreativnog duha. Starke služe kulturi mladih i buntovnih ljudi, i zato možemo da kažemo da je one oduvjek simbol, nikad trend.
U pitanju je brend star 110 godina, ali i dalje nov i prepoznatljiv.
Duh starki vlada vječno!
Markes Mils Konvers (Marquis Mills Converse) osniva kompaniju 1908. godine i započinje tradiciju koja traje u nepromijenjenom obliku već više od 100 godina. Prva verzija All Star košarkaške patike proizvedena je 1917. godine u jednoj boji, crnoj. Ime košarkaša Čarsla „Čak” H. Tejlora je 1923. godine dodato na amblem, i tako je rođena „Chuck Taylor” All Star patika!
Veza muzike i Converse brenda oduvijek je bila izuzetno jaka. Od najranijih rokera, preko Ramonesa i Sex Pistols-a do Nirvane, Converse su usvojili muzičari kao simbol individualnosti. Iz te veze se izrodio ogroman broj umjetnika i buntovnika svih vrsta, skejtera, komičara, repera, aktivista, slikara, glumaca, pankera.
Ono što je započeto kao prva sportska obuća, postalo je simbol nezavisnosti za ljude, koji žele da ostave svoj originalni i neizbrisiv uticaj na društvo.
(izvor:citymag)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen