Sonntag, 15. September 2024

Sloboda u nadoknadi izvukla bod protiv Veleža

 








FK Sloboda Tuzla – FK Velež Mostar  1:1

Stadion: JU Gradski stadion Tušanj, Tuzla
Gledalaca 700
Glavni sudija: Sabrija Topalović (Zenica)
Strijelci: 0:1 Halilović (32′), 1:1 Janketić (90+2′)
Žuti kartoni: Kunić, Delimeđac (Sloboda), Lauš, Oreč, Hadžikić, Mehremić, Halilović, Haskić (Velež)

FK Sloboda Tuzla: Trako, Hasanbegović (Osmanković 46′), Cvijanović, Kunić (Husejinović 66′), Beganović Harun, Ćajić, Beganović Ajdin (Žlibanović 55′), Hrvanović (Hadžanović 55′), Mekić, Dubačkić, Delimeđac (Janketić 46′)
Trener: Marko Maksimović

FK Velež Mostar: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač,Mlinarić (Haskić 76′), Šturm, Vehabović, Jevtović (Souza Rodrigo 83′), Mehremić, Milak, Lauš (Pršeš 66′)
Trener: Samir Merzić


U utakmici šestog kola prvenstva Bosne i Hercegovine u Tuzli su igrali Sloboda i Velež. Meč je završen podjelom bodova, bilo je 1:1.

Prva prilika na utakmici i to za goste u petoj minuti. Vehabović je centrirao iz slobodnjaka, Halilović pokušao glavom, lopta ide pored gola.

Halilović je pokušao sa 20 metara u 17. minuti, lopta ide pored gola domaćeg tima.

Dvije minute kasnije sjajna prilika za Slobodu. Mekić je šutirao sa 16 metara, lopta od Oreča mijenja smjer, ali Hadžikić krajnjim naporom brani.

Mnogo sreće za Slobodu u 25. minuti. Oreč je centrirao s desne strane, lopta pogaađa u stativu i pogađa Traku na gol liniji i ne prelazi liniju.

Trako je odbranio udarac Jevtovića u 32. minuti, ali minut kasnije ponovo pravi jednu jako lošu procjenu što je bilo kobno za Slobodu.

Lauš je centrirao, Trako krenuo pa stao, a sve dobro prati Halilović koji glavom pogađa za 0:1.

Na kraju prvog poluvremena situacija o kojoj će se diskutovati. Lauš je povukao Hrvanovića koji pada u kaznenom prostoru Veleža, tražili su penal domaći, ali sudija ni VAR asistenti se nisu oglasili.

Glavni sudija ove utakmice bio je Sabrija Topalović iz Zenice, dok su u VAR sobi bili Dragan Kesić iz Gradiške i Davor Maksimović iz Doboja.

Velika greška Hadžikića u 64. minuti. Reprezentativnom golmanu ispada jedna lopta i na njegovu sreću Janketić je ne šalje u mrežu.

Dobra prilika za Slobodu u 72. minuti, Mekić je pokušao sa 12 metara, malo iskosa, no lopta ide pored gola.

Samo dvije minute kasnije Rođeni su mogli staviti tačku na i. Milak se oslobodio svog čuvara i šutirao sa osam metara iskosa, lopta ide malo pored stative. Činilo se i da je malo dirala okvir gola.

Souza je u 84. minuti pogodio mrežu Slobode, no ranije je dosuđen prekršaj Haskića nad Dubačkićem.

Do poravnanja Sloboda dolazi u nadoknadi vremena. Nakon jednog centaršuta iz slobodnog udarca rezervista Janketić na debiju sjajno pogađa mrežu gostiju.

Poslije ove utakmice sigurno će biti dosta govora o tome da li je Sloboda oštećena na kraju prvog poluvremena kada se ni VAR nije gledao nakon što je Lauš oborio Hrvanovića.

Sloboda tako nakon ove utakmice ima dva osvojena boda na svom kontu, dok je Velež na pet.

Naredno kolo Slobodi donosi gostovanje u Konjicu kod Igmana, dok će Velež ugostiti Slogu Meridian.

(fotografije: sportsport.ba)

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen