Dienstag, 1. August 2023

Iz svijeta – Slike sedmice

 



Barbie trend u životinjskom carstvu?

Vrlo je vjerovatno da je skakavac kojeg je fotograf Calvin Taylor Lee susreo u engleskom gradiću Scunthorpe bio influencer povezan s euforijom “Barbie”. U svakom slučaju, fotograf se kune da se protiv insekta nije služio sprejom u boji, niti kasnije digitalnom manipulacijom. Takođe je odmah pustio svoga modela. U svakom slučaju, životni vijek životinje koja se ne može kamuflirati je još podnošljiv.



Sigurnost iznad svega

Čak ni Trump nije uspio promijeniti boju sudova, s kojima premijer Benjamin Netanyahu sada trijumfuje u Izraelu: Da bi izbjegao procesuiranje za korupcionaška djela, on se uvijek iznova uvlačio u odgovornost vlade. Sada je djelomično desničarska ekstremistička vlada prilagodila pravosudni sistem na način da premijeru, koji je na vlasti u šestom mandatu, više ne prijeti opasnost. Glas 20.000 demonstranata niko nije ni čuo. Nedavna operacija srca je također bila uspješna.



Srce za posao

U nekim boljim dijelovima svijeta priča o balansu između posla i privatnog života, kao i o radikalnom skraćenju radnog vremena! U svakom slučaju, ribari na vijetnamskom ostrvu iz snova Hon Kho vole svoj posao: da li bi inače bacali i širili svoje mreže u obliku srca?

Tradicionalno, riba se ovdje lovi iz čamca s košarom i vješto se manipuliše iznad masivnog rasta morskih algi. Međutim, nije poznato da li se i srca ribe pri tome otvaraju.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen