Sonntag, 27. Mai 2018

Gigantski najmeštaj i domaće životinje











Interesantan potez jednog farmera u borbi protiv administracije: Vlasti su mu zabranile da na njegovoj livadi postavi nadstrešnicu za njegove konje. Srećom, na livadi nije bilo zabranjeno postaviti stol i stolice. Lijepo za pogledati, istovremeno sa puno stila, ali nije baš sve ni onako kako izgleda na prvi pogled, ili se piše po internetu...
Fotografije konja koji stoje na livadi ispod visokog stola i stolica pojavljuju se na internetu od juna 2003. godine. Njih obično prati priča kako se radi o ideji nekog farmera kome lokalne vlasti nisu odobrile gradnju nadstrašnice za životinje, uz istovremeno dobiveno odobrenje da na livadu može postaviti stol i stolice. Iako su fotografije stvarne, tvrdnja o džinovskom nameštaju koja je nastao kao način izigravanja zakona je ustvari jedna mala fikcija. Ogromni namješaj je napravljen sa dvostrukim ciljem, prvo da pruži sklonište životinjama, a drugo, služi i kao reklama za poslovanje vlasnika.
Kada je u časopisu "Time" 2003. godine objavljena fotografija namješataja i konjima ispod njega, uz nju je napisano slijedeće:“Tri konja pokušavaju se sakriti od kiše pod ogromnim stolom i stolicom na pašnjaku blizini mjesta Doellstaedt, na istoku Njemačke. Veliki baštenski nameštaj postavio je lokalni trgovac drvetom i stolar, u svrhu reklame svojih proizvoda”.
Nekoliko fotografija sa istim motivima snimljene u julu 2004. godine nose slične opise.
Uz sve to stoji i opis namještaja u kome se kaže da je stol visok oko 4 metra, a stolice 2,40 metara, tako da se konji mogu sasvim normalno kretati pod njima.
A da bi sve dobilo neke realniji izgled, barem gledano iz daljine, vlasnik je uz pomoć dizalice na stol postavio saksiju sa cvijećem, proporcionalnih dimenzija, što je upotpunilo sliku idile..
(expess)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen