Montag, 8. Januar 2018

Sve za raju i vjerne navijače






Lukas Podolski (32), nekadašnji reprezentativac Njemačke, svjetski prvak u fudbalu, miljenik je publike u bilo kom mjestu, ili klubu u kome igra. Nakon početka karijere u 1 FC Köln, nastavio je karijeru u FC Bayernu iz Münchena, zatim u Arsenalu iz Londona, Interu iz Milana, pa u Galatasarayu Istanbul, a sada igra u Vissel Kobe iz Japana. Koristi svaku priliku da dođe u rodni Koln, pri čemu svaki slobodni trenutak provodi sa prijateljima.
Ljetos je zajedno sa jednim prijateljem otvorio zajedničku slastičarnu u sred ovog grada, a pošto je u novinama i na radiju objavljeno da tom prigodom on lično dijeliti sladolede, za tili čas se pred radnjom našlo oko 3000 gostiju. Lukas je dva sata dijelio sladoled, sve dok ga nije nestalo. Na kraju, sa onima koji su ostali bez sladoleda, radio je pravio selfije i dijelio autograme.
Tokom zimske pauze u Japanu, ponovo je došao kući, a ovom prilikom je sa dvojicom prijatelja otvorio radnju za donner-kebab. Ne samo zbog dvogodišnjeg boravka u Istanbulu, Podolski je poznat kao prijetelj turske kulture i njihovih kulinarskih specijaliteta. Kao i kod slastičarne, prošlog ljeta, tako se i kod donner radnje našlo mnogo zainteresiranih i zatiželjnih, željiih sličnih senzacija.
Prije dvije godine je otvorio pivnicu “Kod princa” u starom gradu u Kölnu, u sklopu koje se nalazi i prodavnica opreme za street-soccer.
(izvor:express)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen