Sonntag, 7. Januar 2018

Novo u kinu: „Najveći showman“





U kinima širom svijeta već se prikazuje novi muzički film pod naslovom „Najveći showman“, sa Hugh Jackman u ulozi cirkuskog maestra P. T. Barnuma.
Film prati Barnuma od njegovog siromašnog djetinjstva do pokretanja njegovog prvog cirkusa u New Yorku. Michelle Williams glumi njegovu ženu, Charity, dok Zac Efron glumi Barnumovog poslovnog partnera koji se zaljubljuje u Zendayu, umjetnicu na trapezu. Radnja filma se odvija u osamnaestom vijeku, dok je muzika u filmu znatno modernija.
Ovo je jedna inspirativna je priča o uzdizanju iz siromaštva jednog smjelog maštara, koji je uspio dokazati kako sve što se zamisli može biti i ostvareno, te kako bilo ko, koliko god se činio nevidljivim, ima svoju nevjerovatnu priču vrijednu svjetskog spektakla. Barnumova priča je klasična priča o snalažljivom preduzetnikum koji se svojim snagama uspio izvući iz siromaštva i ne samo da je postao majstor sasvim nove vrste umjetnosti, show biznisa, nego i jedan od prvih američkih milionera koji je sam stvorio svoje bogatstvo.
Originalni naslov filma, koji je po žanru i biografski i mjuzikl, je „Greatest Showman“, režija je uradio Michael Gracey, a u glavnim ulogama pojavljuju se Hugh Jackman, Zac Efron i Michelle Williams.
(izvor:express)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen