Dienstag, 2. August 2016

Vrijedan pogleda: Zlatanov gol „makazicama” za Manchester United


Zlatan Ibrahimović se na najbolji način predstavio kod engleskog rekordnog prvaka Manchester Uniteda. On je u svojojj prvoj utakmici za „Crvene đavole“, protiv Galatasaraya iz Istanbula, već u 3. minuti postigao gol za vođstvo 1:0. I to kakav gol!
Utakmica je na kraju završena pobjedom Manchestera 5:2. „Ibrakadabra“ koji je njegovu magiju donedavno pokazivao kod pariškog PSG, trebao bi sad ManU vratiti u sami vrh engleskog i evropskog fudbala.
Nakon utakmice, koja je inače igrana u njegovom Göteburgu, u Švedskoj, izjavio je: „Neki su mislili da je sa mnom već gotovo. A ja se tek zagrijavam. Postaću bog u Manchesteru“, aludirajući time na izjave nekadašnje legende Manchestera, Erica „Kralja“ Cantone, koji je Zlatanu ponudio samo mjesto princa.
Ibrahimović je siguran da će se ovdje dešavati nešto veliko, iako je njegov novi klub propustio plasman za Ligu šampiona. Pored trenera Jose Mourinha, tu su novopridošli Henrikh Mkhtarian iz Borusije Dortmund, a slijedi dolazak Paula Pogbe iz Juventusa.
Od kako je Ibrahimović potpisao za Manchester united, klub je od prodaje njegovih dresova sa brojem 9 inkasirao čitavih 76 miliona eura.
Fudbal je odavno postao više od igre.
(izvor:sdz)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen