Sonntag, 24. August 2014

Jedna najobičnija stvar na svijetu






Amerikance je zaludila fotografija koja prikazuje zaposlenika jednog supermarketa kako veže cipele star­ijem gospodinu. Keith, zaposlenik supermarketa u Ormond Beachu na Floridi, snimio je svog kolegu kako starijem kupcu veže vezice na cipelama, a fotografiju objavio na Facebooku.
Keith vjerojatno nije ni slutio kakvu će lavinu pokrenuti njegova fotografija. Nakon što je javnost vidjela ovo dobro djelo, jednos­tavno su morali doznati ime zaposlenika - Gagea Bouchera. Uz svoju fotografiju Keith je naveo: "Starac nije mogao doseg­nuti svoju cipelu, a Gage mu je zavezao tu, ali i drugu cipelu, i sve to uz smiješak".
Mladić plemenitog srca Gage Boucher skromno je prokomentirao foto­grafiju rekavši da je učinio ono što bi i svi drugi učinili u toj situaciji. "Pokušao mi je dati novac, na fotografiji možete vidjeti da poseže za novčanikom, a ja sam rekao da ne treba", kazao je mladić medijima. Tako sitna gesta, a izazvala je toliku pažnju u cijelom svijetu. Nije u pitanju samo problem "nevaspitane omladine", na šta se prvo pomišlja, nego u prvom redu činjenice da u ovom konzumerskom, egoističnom svijetu neko uopšte želi nekom da pomogne.
Još zbog nečega vrijedi pozdraviti ovaj gest mladog Amerikanca. Zapravo, svaka čast medijima koji su od jedne sitnice napravili svjets­ki zanimljivu vijest. Nekako smo oguglali na obične stvari, u čemu prednjače upravo mediji. Najviše ih zanimaju skandali, estradne i sportske zvijezde, bombe i političke afere. Eto, i sitnica može biti prvorazredna vijest!

(spektar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen