Mittwoch, 31. August 2022

Sloga se poigrala sa očajnim Veležom

 


FK Sloga Meridian - FK Velež Mostar 3:0

U utakmici 8. kola m:tel Premijer Lige BiH, na gostovanju u Modriči protiv ekipe FK Sloga iz Doboja, Rođeni su doživjeli neugodan poraz rezultatom 3:0.

Strijelci za dobojsku Slogu u ovoj utakmici bili su: Krstovski, Milaković i Janković.

Priliku da poprave dojam naši Rođeni imati će u narednom kolu kada dočekuju ekipu FK Tuzla City.

(fkvelež)



Sloga se poigrala s očajnim Veležom

Sloga Doboj - Velež 3:0 (Krstovski 43', Milaković 55', Janković 82')

Sloga Doboj: Dabić, Dadić, Zajić, Popara, Milaković, Krstovski, Šaula, Stapić, Ristić, Milanović, Kulenović.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Ikić, Pršeš, Ćosić, Haskić, Hasanović, Vehabović, Kvakić, Dejanović, Džanković.

Prvi susret osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je večeras u Modriči gdje je Sloga Doboj dočekala mostarski Velež i konačan rezultat je bio 3:0 za domaćine.

Velež je večeras izgledao očajno i bezidejno. Bez obzira na probleme sa povredama za očajno izdanje i realno mali broj bodova u dosadašnjem toku prvenstva, odgovornost najviše snosi trener a toga je sasvim sigurno svjestan i Osim. Čelnici Veleža već sutra moraju nešto uraditi, a koji će koraci biti ostaje nam da vidimo. Smjena trenera ili pojačavanje igrčakog kadra. Trećeg nema, pred čelnicima Veleža je duga noć, kao i pred iskusnim stručnjakom Osimom. 

No, osvrnimo se na večerašnju utakmicu i krenimo redom.

Sloga je bolje otvorila utakmicu. Dobojlije su imale više od igre i nekoliko dobrih prilika.

Izdvaja se pokušaj Ristića sa 25 metara u 16. minuti, a zatim i pokušaj Krstovskog nakon lijepe akcije domaćina.

U 20. minuti u šansi je bio i Kulenović, međutim ostalo je 0:0.

Prvu pravu priliku za Velež bilježimo u 33. minuti. Haskić je pobjegao čuvarima, šutirao sa strane, ali golman Dabić zaustavlja njegov udarac.

Ipak u 43. minuti pogodak, Sloga je povela sa 1:0. Kulenović je pobjegao Zvoniću, zaitm šutirao, ali golman Bogdanović brani njegov udarac, međutim na odbijenu loptu natrčao je Krstovski i pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prvu priliku pišemo Veležu, Zajmović je pokušao atraktivno makazicama u 47. minuti, lopta odlazi proed gola Sloge. U 51. minuti fenomenalan udarac Pršeša, odbranio je to Dabić.

Nakon napada Veleža na otvaranju drugog poluvremena, Sloga prvu pravu priliku u nastavku pretvara u pogodak. Krstovski je sjajno prošao, ubacio, a Milaković glavom efektno pogađa mrežu Veleža za 2:0, igrala se 55. minuta.

U narednom periodu nakon gola oba tima su imala nekoliko udaraca prema golu, ali većinom su ti pokušaji bili blokirani.

Igrala se 68. minuta, Kulenović je ponovo pobjegao Zvoniću, ubacio loptu koju je primio Milaković, ali puno se poigravao i propala je dobra prilika za Slogu.

Sjajan udarac Kulenovića iz slobodnog udarca u 74. minuti, još bolja intervencija Bogdanovića.

Sloga u 82. minuti stiže do trećeg gola. Milaković je sjajno proigrao Jankovića koji pogađa za velikih 3:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Kao što smo već rekli, Rođeni su večeras u Modriči izgledali očajno i bezidejno i na kraju više nego zaslužen trijumf dobojskog tima.

(sportsport)



Šta se dešava?

(tekst koji slijegi objavio je Nermin Bise na facebook stranici dana 31. augista 2022. godine)

Ispast će da nešto branim Osima i stojim na njegovoj strani, ali sinoć je u Modriči na klupi mogao biti Guardiola i opet bi bilo isto. Tri komada. Do igrača je, dakle. Jednostavno, odlascima Radovića, Brandaa, Salčina, Pece, već dugo i bez Radovca, neuigranog i nespremnog Ovčine, sinoć i bez Zeljkovića i Pavića, ostali smo s igračima kojima bi i u federalnoj ligi bio upitan opstanak. Kod ove stare garde, sem Bogdanovića, Haskića, Hasanovića i Zvonića ili je došlo do zasićenja ili otvoremo bojkotuju, ne bih ja rekao Osima, već bojkotuju klub. Blijedi, tromi i spori Vehabović, Anđušić, Ćosić, Dejanović, Džanković, Zajmović, a novajlije tipa Kvakića su Bog te pit'o kojim putem došle u Velež. Da na klupi sjede Ten Hag, Anćeloti ili Tuhel kao pomoćnici Guardiole sve bi opet bilo isto. Jer, zaista, do igrača je. I do Dženisa Ćosića je kao najodgovrnijeg za sportski segment funkcionisanja kluba. I do Uprave je. Ne možeš majstore u ovoj fazi davati ostavke i reći došlo je do zasićenja. I pri tome najaviti da će kompletna Uprava uraditi isto. Aminovali su i novi stručni štab i nove igrače i onda se odjednom zasitili. Kako? Pa dalje, odrede termin te neke famozne Skupštine do kojeg možeš na ovakav način biti prikovan na samo dno tabele i kad može biti za sve kasno. A datum Skupštine, eto kao slučajno, tri dana poslije izbora. Dosta toga je pomalo prozirno i podsjeća na neke već ranije faze početka raspada sistema. Jednom smo već i dvaput bili u tim fazama pa ne dadosmo. Zar opet? E, neće da može. Klub običnog čovjeka i raje je zato jedinstven fenomen na ovim prostorima. Zato što se tako bezrezervno voli. U ovom trenutku vidim samo jedan način izlaska iz ove krize, a to je da Šemsudin Sudo Hasić udari šakom u stol i da samo priupita: Šta ste ovo uradili? Dokle ste stigli?

Dok se još nešto spasiti da i dok Hasiću istekne suspenzija.

(Nermin Bise/20220831)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen