Montag, 7. März 2022

Bodovi ostali u Banja Luci

 


tabela kicker.de


Gradski stadion u Banjoj Luci

Borac – Velež 2:0 (0:0)

Strijelci: Meleg 58’, Cvijanović 68’
Glavni sudija: Mirza Kazlagić (Cazin).

Borac: Ćetković, Kujundžić (Subić), Vojnović, Bošnjak, Ćorić, Molls (Begić), Meleg, Brkić, Jović (Ayaz), Cvijanović (Moraitis), Lukić.

Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić (Brandao), Zeljković, Isić, Pršeš (Šikalo), Ćosić (Anđušić), Džanković (Peco), Vehabović, Dejanović (Salčin), Haskić.


Borac je golovima Melega i Cvijanovića pobijedio Velež, ali je sjenu na utakmicu, koja je odigrana na veoma lošem terenu, bacio sudija Mirza Kazlagić iz Cazina, koji je od početka sudio po “zadatku” grobara bh. fudbala.

Žalosno je za bh. fudbal ako je sudija, umjesto igrača, bio u prvom planu. A sudija Mirza Kazlagić iz Cazina, koji se odavno potvrdio da ne podnosi Velež, i danas je u Banja Luci sudio na štetu Rođenih. Dao je tri žuta kartona igračima Veleža, Ćosiću, Radoviću i Brandau, pogibeljan start Vojinovića nad Haskićem nije sankcionisao najmanje žutim kartonom. Samo u prvih 25 minuta, Kazlagić je dosudio šest slobodnih udaraca za Borac sa udaljenosti od 16 do 20 metara. U 76. minuti, morao je svirati penal za Velež, poslije grubog faula nad Zeljkovićem u šesnaestercu Borca, ali je njegova pištaljka ostala nijema. I laiku je danas bilo jasno na čijoj je strani sudija, koji iza sebe ima vrhušku bh. Fudbala.

(sport)



Šta god da kažem neće biti dobro i lijepo...

Trener Veleža Feđa Dudić u najavi ove utakmice prije nekoliko dana poručio je kako se nada da će se nakon meča pričati o lijepom fudbalu, a ne o drugim stvarima, no to je očigledno ovdje nemoguće.

Ponovo su sudijske greške obilježile utakmicu, a posebno ona kod drugog gola Borca kada pomoćni sudac nije signalizirao čist ofsajd u kojem se našao Cvijanović.

Svoje razočarenje suđenjem Feđa Dudić je najbolje pokazao izjavom nakon meča. 

"Drago mi je da smo došli su Banjaluku. Sinoć smo i prošetali gradom. Veoma je lijep grad. Jutros smo mislili da zbog snijega nećemo moći igrati, ali čestitam ljudima koji su ga očistili i osposobili teren. Dalji komentar nemam, jer šta god da kažem neće biti dobro i lijepo", poručio je Dudić, očigledno nezadovoljan načinom na koji je sudijska trojka na čelu sa Kazlagićem obavljala svoj posao.

(sport)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen