Mittwoch, 12. Mai 2021

Otkud krava na krovu?








Drama oko krave Moni.

Pomoć, Kako se krava našla na krovu? Veliko uzbuđenje u Reichlingu, Bayern: U selu sa 1.600 ljudi, krava "Moni", teška 2 250 kilograma, vraćala se s pašnjaka. Iznenada, "Moni" je probila krov jedne garaže u komšiluku, i ostala viseći. Vatrogasci su priskočili u pomoć, i na kraju je sve bilo ok.

Vlasnica Miriam Fichtl (28) bila je zaprepaštena: „Moni je zapravo jako lijepa i mirna krava.“

Miriam, sa suprugom Thomasom (28), koji je po zanimanju programer, iz hobija vode malu farmu. Njen veliki ponos: 12 krava. Poljoprivrednica iz hobija kaže: „Odjednom je došlo do nemira na pašnjaku. Dvije krave su probile nekoliko ograda. Ne znamo zašto."

Stanovnici sela uhvatili su jednu kravu, samo je "Moni" tvrdoglavo pobjegla na komšijsko imanje i propela se uzbrdo u vrt. Ono što „Moni“ nije znala: Krov stare garaže je tu bio na istom nivou kao i vrh vrt: krava je stupila na krov i probila tanke salonitne ploče. Ostala je tako viseći, a sreća je da su krovne grede spriječile njen pad. Panika! Šta činiti?

Dobrovoljna vatrogasna ekipa poslala je bager s teleskopskim kranom. Veterinar je kravi dao injekciju sa sedativima: Na kraju, Moni vezana kaiševima, dignuta je sa krova, i spašena.

Vlasnici je lahnulo: "Prošla je samo sa nekoliko ogrebotina i sada se može opustiti na pašnjaku sa svježom travom.”

(bild)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen