Dienstag, 5. Januar 2021

S visoke tačke gledišta

 


Prošle godine je prvi put organozivano takmičenje najbolje zračne fotografije: Aerial Photo Awards 2020. Višečlani žiri imao je dosta posla da izabere najspektakularnije snimke među hiljadama prispjelih fotografijaa iz 65 zemalja. Belgija je osvojila najviše nagrada sa 10, a tome je doprinio ukupni pobjednik takmičenje Sebastien Nagy. Ruska Federacija bila je druga sa devet nagrada, a Velika Britanija je na trećem mjestu sa osam.

Za razliku od drugih strožijih takmičenja za zračnu fotografiju, ovo takmičenje je bilo šireg karaktera i prihvatalo je sve vrste fotografija snimljenih sa „visoke tačke gledišta“, obuhvatajući sve snimake, od popularnih slika dronim, preko helikoptera i aviona, pa čak i samo snimke sa vrha visokih zgrada, sa pogledom prema dolje.

Fotograf Sebastien Nagy (33) iz Brisela u Belgiji putovao je u više od 20 zemalja na šest kontinenata kako bi pronašao zapanjujuća mjesta.

Na jednoj fotografiji snimljenoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, "Lost in the Desert", "Izgubljeni u pustinji" Nagy je snimio zabačeno pustinjsko utočište zajedno s bazenom kojem je moguće pristupiti samo pješačenjem preko pijeska.



U prilogu fotografije: "Ima li koga kod kuće" i "Španska duga".

(arealphotoawards)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen