Sonntag, 8. Dezember 2019

Neretva je hladna voda...








Željezničar – Velež 0:2 (0:1)

Stadion Grbavica.
Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)
Žuti kartoni: Veselinović, Sipović (Ž), Zvonić, Hasanović (V)
Strijelci: 0:1 Fajić (21′), 0:2 Čivić (68′)
Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Sipović, Bogičević (od 46′ Subašić), Pavić, Sadiković, Alispahić, Mujezinović (od 78′ Dacić), Bojo, Veselinović, Krpić.
Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Ćosić, Cvijanović (od 86′ Kalezić), Behram (od 62′ Ferreyra), Fajić, Brandao, Hasanović (od 79′ Alagić), Vehabović, Ćivić.

Nakon pobjede nad Radnikom u Bijeljini, fudbaleri Veleža danas su, vođeni mudrom taktikom Feđe Dudića, golovima Fajića i Čivića “zaledili” Grbavicu i razgalili srca nekoliko stotina svojih vjernih navijača. Srušen je lider na tabeli, a prikazana igra obećava berićetno proljeće i još puno radosti za sve one kojima je Velež u srcu.
Željezničar je ofanzivno ušao u meč s Veležom i u prvih 5 minuta njegovi igrači izveli su dva korner, iz kojih nije bilo opasnosti po gol Bobića.
Rođeni su se vrlo brzo oslobodili pritiska, a u 10. minuti, opet poslije kornera, najviši u skoku bio je Sipović, čiji je udarac glavom završio visoko iznad gola.
U 21. minuti, radost za veliki broj Veležovih navijača, koji su od početka bili velika podrška svojim ljubimcima. Poslije kornera, lopta je došla do Nusmira Fajića, koji je neometan ni od koga lijevom nogom sa peterca poslao loptu u mrežu – 0:1.
Domaći su se brzo pribrali poslije šoka, pa su dva puta ozbiljno ugrozili Bobića, koji je sjajno intervenisao. Sadiković je, u 29. minuti, oštro šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta završila iznad prečke. Deset minuta kasnije, prilika za Alispahića, čiji šut završava pored gola. Pokušaj Veselinovića u 42. minuti završio je u gol autu. Kako se bliži kraj poluvremena, Željezničar ubrzava tempo, pa se Veležova odbrana nalazi na velikim iskušenjima. U posljednjim trenucima prvog poluvremena, prilika za Krpića, ali se Bobić ponovo istakao.
Na početku drugog poluvremena, velika ofanziva fudbalera Željezničara, ali odbrana Veleža uspijeva da otklanja opasnost od svog gola.
U 55. minuti, korner za Velež, ali bez opasnosti po gol domaćih. Lijepa prilika ukazala se Veležu u 62. minuti, kada je Cvijanović oštro šutirao, a Kjosevski krajnjim naporom odbranio.
Zaledila se Grbavica u 68. minuti, a zaorila pjesma i skandiranje Veležovih navijača. Muharem Čivić ušao je u šesnaesterac Željezničara i iskosa lijevom nogom poslao loptu u desni donji ugao – 0:2.
Članovi KN Red Army bakljadom, pjesmom i skandiranjem nagradili su svoje ljubimce za pobjedu, koja će se dugo pamtiti.
(NovaSloboda.ba)





(fotosi: Mirso)


Prekinuta crna serija duga 31 godinu

Fudbaleri Veleža pobijedili su večeras na Grbavici Željezničar sa 2:0 u susretu 19. kola Premijer lige BiH i na taj način prekinuli vrlo neugodnu tradiciju.
Rođeni su na ovaj dan čekali vjerovali ili ne 31 godinu, jer su posljednji put u Dolini ćupova trijumfovali davne 1988. godine.
Tog trećeg septembra je bilo 1:0 za Rođene koji su slavli pogotkom Vladimira Gudelja. Danas, 31 godinu kasnije, strijelci su bili Nusmir Fajić i Muharem Ćosić.
Velež ne samo da je prekinuo neugodnu tradiciju s ovom pobjedom već se i učvrstio na sredini tabele jer sada ima 25 osvojenih bodova i gotovo da je siguran kada je u pitanju borba za opstanak na proljeće.
S druge strane, Željezničar je ispustio priliku da postane jesenji prvak za što mu je večeras trebao samo bod.
(spoortsport.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen