Samstag, 20. April 2024

Velež sve bliži fudbalskoj Evropi

 








Velež – Zvijezda 09 3:1 (1:0)

Stadion Rođeni.

Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)

Žuti kartoni: Dino Halilović (Velež), Jelovac (Zvijezda 09)

Strijelci: 1:0 Hrkač (8′), 1:1 Karaklajić (48′), 2:1 Mlinarić (75′), 3:1 Pršeš (78′)

Velež: Hadžikić, Zvonić, Čaić (od 82′ Milak), Dino Halilović (od 62′ Mlinarić), Pršeš, Hrkač, Guliashvili (od 46′ Peco), Haskić (od 73′ Emir Halilović), Džafić, Šturm, Vehabović.

Zvijezda 09: Jelovac, Janković, Ristanović (od 82′ Dujković), Tomanović, Vadze, Karaklajić (od 71′ Savić), Saliman (od 88′ Matić), Ponjević, Šapić, Vukoja (od 88′ Raca), Maksimović.


Velež je u utakmici 27. kola pobijedio Zvijezdu 09, učevrtio se na trećem mjestu i napravio krupan korak ka fudbalskoj Evropi.

Iako oslabljen neigranjem Oreča i Suljića, Velež je u meč sa posljednjeplasiranom Zvijezdom 09 ušao s pobjedničkim ambicijama.

Nakon prve akcije i šuta Pršeša, koga brani gostujući golman, Velež u 8. minuti dolazi u vođstvo. Ped golom gostiju srušen je Šturm, sudija Gigović je odmah pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ante Hrkač, koji je loptu poslao u jednu, a golmana u drugu stranu – 1:0.

I nakon vodećeg gola, Velež nastavlja sa napadima i uglavnom se igra na polovini gostiju. U 19. minuti, prilika za Dinu Halilovića, ali Jelovac brani njegov šut.

U 26. minuti, pokušao je Haskić, čiji šut glavom zaustavlja Jelovac.

Gosti su prvi put zaprijetili u 33. minuti, ali je Vukoja poslao loptu iznad prečke.

U trećoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, nova prilika za goste. Poslije akcije Vukoja, lopta je došla do Salimana, koji šutira, a Hadžikić odbija loptu, koja ponovo dolazi do Salimana, čiji udarac zaustavlja stativa.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, hladan tuš za domaće navijače. Saliman je prošao pored Dine Halilovića, ubacio je loptu peterac Veleža, na nju natrčava Karaklajić i šalje je u mrežu – 1:1.

Primljeni gol, na trenutak je poremetio igru Veleža, ali pet minuta kasnije, tri šanse za Velež, koje Ćaić, Šturm i Džafić nisu uspjeli pretvoriti u gol.

I dok se očekivalo novo vođstvo domaćih, u 70. minuti, umalo gosti nisu poveli. Poslije lijepe akcije, loptu je prihvatio Vadze, koji je 5 metara šutira preko gola.

Kazna za taj promašaj, skupo je koštala goste. Akciju je započeo Emir Halilović, koji je loptu ubacio u peterac gostiju, na nju natrčava Mlinarić i šalje je u mrežu – 2:1.

Još se radost navijača nije stišala, a u 78. minuti, lopta se po treći put našla u reži gsotiju. Omar Pršeš primio je loptu i onda sa 25 metara uputio oštar udarac. Golmanu Jelovcu ostalo je samo da pogledom isprati let lopte u mrežu – 3:1.

I na samom kraju utakmice, Hrkač je sa 25 metara uputio snažan udarac,a Jelovac krajnjim naporom uzbacio loptu korner, koji je ostao neiskorišten.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen