Samstag, 25. Juni 2022

Zanimljiva posjeta – 60 motora Harley Davidson na ulicama Mostara

 











Slične vijesti pronalazili smo na stranicama stare štampe, kada su se ondašnji bjelosvjetski avanturisti odlučivali na putovanja biciklima, motociklima ili automobilima, cestama Bosne i Hercegovine, sa obaveznim pauzama, ili noćenjima u Mostaru. Prvi automobil je prošao kroz Mostar daleke 1902. godine. Svi ti dolasci su privlačili znatiželjne poglede domaćih stanovnika.

120 godina kasnije, jedan sličan slučaj. Ovog puta interesovanje je izazvala posjeta oko 60 motociklista koji su u Mostar došli na svojim motorima marke Harley Davidson. O toj posjeti čitamo izvještaj na stranicama portala “Nova Sloboda”:


Vlasnici Harley-Davidson motora mamili uzdahe prolaznika.

Da se iz Mostara, istina ne tako često, u svijet mogu slati i lijepe slike, pokazao je jedan današnji skup ispred hotela Bristol, koji je kod velikog broja Mostaraca izazvao veliku znatiželju.

Oko 60 vlasnika Harley-Davidson motora iz skoro svih mjesta Jugoslavije, Švicarske, Njemačke i Italije došlo je u Mostar da ozvaniče početak rada ogranka H-D u gradu na Neretvi.

“Ovo je prilika da se još više zbližimo i gradimo pokidane mostove prijateljstva”, rekao nam je Amando iz okoline Biograda na moru.

Motociklisti su, uz policijsku pratnju krenuli put Međugorja i Kravice, a usput će posjetiti i nekoliko vinskih podruma.

(NovaSloboda.ba)


O posjeti prvog automobila Mostaru, daleke 1902. godine u tekstu na linku ispod:

spagosmail: Sa stranica stare štampe: Prvi automobil u Mostaru 1902. godine


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen