Samstag, 25. Juli 2015

Meryem Uzerli - Djevojka i more




U njemačkom časopisu Focus objavljena je velika reportaža o glumici Meryem Uzerli pod naslovom “Naš najtajnovitiji superstar”, o popularnoj Hurem, iz serije o Sulejmanu. Milioni gledalaca bili su oduševljeni njenom pojavom i glumom u toj seriji. U Njemačkoj je skoro niko ne poznaje. Majka joj je Njemica, šef jedne službe na Univerzitetu, a otac joj je Turčin, docent za socijalnu pedagogiju. Reportaža je prikazala njeno putovanje, kroz njena dva svijeta.

Iza nje se nalazi Bosfor, a ispred nje budućnost: Merym Uzerli je već sada ikona u Turskoj, u Iraku, Iranu, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Rusiji, Sjevenoj Africi, Čileu i u još 50 drugih država na svijetu. U vrijeme dok su se njezine serije prikazivale na TV, gledalo ih je preko 400 miliona gledalaca. Meryem je do sada imala samo dvije nezapažene ulogee u dva televizijska filma u Njemačkoj. Više od toga nije ni imala ponuda.
2010. godine Turska televizija je otkrila Meryem. U kultnoj seriji «Veličanstveno stoljeće“ imala je ulogu omiljene žene sultana Sulejmana. Ovom ulogom Meryem je postala poznata puno dalje od Turske. Upravo sada snima jedan film u Bosni, a od septembra će se ponovo pojaviti u jednoj seriji na turskoj i arapskoj TV. Između ostalog pojavljivala se na naslovnim stranicama časopisa, turski «Elle» i pakistanski «Instyle».
Kad je u Istanbulu ne može se normalno kretati, jer, gdje god se pojavi, stvori se neviđena gužva. U međuvremenu, veoma često je na putu Istanbul – Berlin. U Berlinu je njeno tajno skrovište, gdje ni najbliži komšija nema pojma da je ona svjetska zvijezda. Tu provodi najviše vremena sa svojom jednogodišnjom kćerkom.
U Berlinu, na Schönhauser Aleji Meryem se zaustavila ispod velikog grafita slavne glumice Marlene Dietrich, koja je bila i ostala jedina svjetska ženska zvijezda iz Njemačke.
Meryem Uzerli je danas već poznata u 60 zemalja svijeta. Do kraja 2016. godine zauzeta je snimanjem.
Na jednu ponudu iz Njemačke još uvijek čeka.

(izvor:focus)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen