Mittwoch, 25. September 2024

“Put oko svijeta za 80 minuta” na Španskom trgu u Mostaru

 




Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježio je u subotu 21. septembra, dan pokreta Koledža.

Tim povodom, učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru već tradicionalno su organizoval događaj za javnost pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja su imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

Posjetioci su tokom dana mogli uživati i u posebno pripremljenoj reviji narodnih nošnji iz preko 50 zemalja svijeta, te plesnim izvođenjem tradicionalnih plesova zemalja Afrike, Azije, Južne Amerike i Evrope.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održavao na Španskom trgu u Mostaru, sa početkom u 11 sati.

(NS)



"This is if not the best, then one of the best events in Mostar that I love to attend. This is Mostar that we all want. Thank you to UWC Mostar for being in Mostar." (on UWC Day - Around the World in 80 Minutes). Mayor of the City of Mostar, Mario Kordić.

Here is a glimpse of the atmosphere through the lens of our Ivana Knježević and mostarski.ba


"Ovo je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih događaja u Mostaru na koji rado posjećujem. Ovo je Mostar koji svi želimo. Hvala UWC Mostar što ste u Mostaru." (na dan UWC-a - Put oko svijeta za 80 minuta). Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić. 

Uvida u atmosferu kroz objektiv naše Ivane Knježević i mostarski.ba

(UWC)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen