Sonntag, 22. September 2024

Nokaut u petoj rundi: Joshua bez šanse protiv Duboisa

 







Anthony Joshua (34) je teško pretučen pred 96.000 navijača na Wembleyu!

On nije iskoristio sjajnu priliku da ponovo postane svjetski prvak! Bokserska superzvijezda izgubio je pred 96.000 navijača na londonskom stadionu Wembley od sunarodnika Daniela Duboisa (27) nakon nokauta u petoj rundi!

Prve Duboisove riječi nakon najveće pobjede u karijeri: „Jeste li se zabavili, momci? Bilo je to dugo putovanje. Ja sam gladijator, borac. Konačno sam pokazao svoj puni potencijal. Tako sam sretan.”

A Joshua? On kaže: „Poštovanje Danielu. Hvala svim navijačima na Wembleyu. Ja ovo shvatam profesionalno. Ja sam borac za život. Vratit ću se.” Moguće je da će biti revanša. To je već bilo ugovorno dogovoreno prije prvog duela. Njegov promoter Eddie Hearn je još u ringu kazao: "Siguran sam da će iskoristiti ovu klauzulu o revanšu."

Da li AJ zaista sebi čini uslugu s ovim?

Jer za mnoge stručnjake, potpuno iznenađujuće, Joshua je očigledno bio inferioran čovjek u ovom meču, u svakom trenutku. U posljednjih 30 sekundi prve runde, Joshua je pogođen zamahom desnice Duboisa i pada! Samo ga prekid spašava od brzog kraja.

Ali čak i nakon toga, Dubois je bukvalno pretukao Joshuu.

U trećoj rundi, AJ ponovo pada, prvo ga spašavaju konopci, a zatim opet gong.

Zatim dolazi 5. runda: Prvo Dubois prima nekloko udaraca - a onda odjednom Joshua leži na zemlji, potpuno omamljen! Dubois pogađa metu kontra desnom. Joshua pada na zemlju i odbrojava mu se. Borba je gotova!

Nwvjerovatno: Nikada jedan bokserski meč na ovom kontinentu nije privukao više gledalaca. U aprilu 2022. došlo je 94.000 navijača na borbu između Tysona Furyja (36) i Dillian Whytea (36). Sada ih je bilo još 2.000 više.

Veliki bokserski šou počeo je u 22:51 ulaskom Duboisa na ring, uz medley pjesama 50 Centa, The Pasadenasa i Dennisa Browna. Kao i njegov protivnik, i Joshua je dočekan ludim vatrenim šouom na Wembleyu. U 23:01 u ring se penje kroz konopce uz miksa filmske muzike iz "Kuma", pjesme rep legende Jay Z-ja i tematske pesme iz "Rocky IV".

Kada legendarni spiker Michael Buffer (79) pustio svoj poznati bokserski slogan („Lets get ready to rumble”, “Spremimo se da tutnjamo“) da odzvanja kroz zvučnike stadiona u 23:06, ništza ga više nije moglo zaustaviti. Spektakl je počeo!


Borba u detaljima

1 runda: Dubois odmah daje puni gas, ne oklijeva dugo i pogađa pravo u cilj u prvih 30 sekundi. Njegov udaraci završavaju dva ili tri puta na Joshuinom lici. Nvjerovano: U posljednjih 30 sekundi runde, Joshua pogođen desnicom i pada! Broji mu se. I spašava zvono za pauzu.

2 runda: Dubois nastavlja istim tempom. Joshua se ponovo ljulja, ali u početku ne pada. Sredinom runde, Dubois snažno pogađa lijevom, AJ pokušava da se uhvati u klinč i upućuje jedan pristojan pogodak pred kraj runde. I ova runda pripada Duboisu.

3 runda: Joshua je previše smiren na nogama, ali se i jedva se kreće. Dakle, Dubois se lako snalazi sa svojim udarcem. Kada se AJ učini malo jasnijim sredinom runde, Dubois pušta sljedeći nalet udaraca, udarajući snažnim lijevom u bradu. Prvo je Joshua spašen konopcima, a zatim i zvonom!

4 runda: AJ ponovo na podu. Nakon samo deset sekundi runde pada. Ponovo ustaje. Ali jedva stoji na nogama. Sredinom runde Dubois zadaje niski udarac i dobija opomenu. Dubois ide naprijed, ali promašuje jedan odlučujući udarac koji bi sve završio. Do sada je svaka runda očigledno išla njemu.

5 runda: Vau! Kakva runda. Prvo Dubois prima nekoliko udaraca - a onda odjednom Joshua leži na podu, potpuno omamljen! Dubois ga pogađa kontra desnom. Joshua pada na zemlju i broji mu se.

Kraj.

(sport)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen