Mittwoch, 25. September 2024

Prekinut niz loših rezultata

 








Velež, na krilima Mlinarića, “potopio” GOŠK i prekinuo niz loših rezultata.


NK GOŠK   –   FK  Velež Mostar    0:4

Stadion: Perica Pero Pavlović – Gabela
Gledalaca: 450
Glavni sudija: Amin Efendić (Sarajevo)
Žuti kartoni: Museliani (Velež), Novaković, Marić (GOŠK)

NK GOŠK: Kolak, Lagumdžija (Marić 71′), Šuta, Mizić, Novaković (Lukić 46′), Perić, Šroler, Ikić (Ljukovac 53′), Mihalljević (Miličević 53′), Martić, Gogić (Perić 46′).
Trener: Danijel Pranjić

FK Velež Mostar: Hadžikić, Oreč, Halilović, Pršeš (Museliani 59′), Hrkač,Mlinarić (Haskić 75′), Šturm, Jevtović (Lauš Tino Blaž 59′), Vehabović (Lohan 71′), Mehremić, Milak (Šikalo 71′).
Trener: Irfan Buz


Poslije slabe igre protiv Sloge Doboj, fudbaleri Veleža večeras su u Gabeli “potopili” GOŠK, uz hat-trick Mihaela Mlinarića i prvijenac Milana Jevtovića. Velež je prekinuo niz loših rezultata i bila je ovo njegova prva pobjeda poslije punih mjesec dana, kada je slavio na Pecari protiv Širokog Brijega.

Od samog početka utakmice, Velež je preuzeo inicijativu u svoje ruke i jasno stavio do znanja da je u Gabelu došao po pobjedu.

Već u 14. minuti, Rođeni su došli u vođstvo. U šesnaestercu domaćina, srušen je Milak, sudija Efendić nije ništa svirao, ali je, poslije intervencije iz VAR sobe, promijenio odluku i pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mlinarić – 0:1.

Osam minuta kasnije, Velež postiže drugi gol. Svoj prvi gol u dresu Veleža postigao je Jevtović, ali je njegova radost potvrđena poslije pregleda u VAR sobi – 0:2.

Velež je nastavio sa napadima na gol Kolaka i u 35. minuti nova radost za Mostarce. Mlinarić je, poslije sjajnog centaršuta Oreča, loptu zahvatio glavom i poslao je iza leđa nemoćnog Kolaka – 0:3.

Kruna za odličnu predstavu, stigla je u 49. minuti. Mlinarić je odlično primio loptu, namjestio se i svojim prvim hat-trickom u dresu Veleža primorao Kolaka da vadi loptu iz svoje mreže – 0:4.

Do kraja utakmice, Velež je propustio još nekoliko prilika da domaćinu nanese i ubjedljiviji poraz.


GOŠK će u narednom kolu gostovati u Konjicu kod Igmana, dok će Velež ugostiti Zrinjski u velikom derbiju devetog kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen