Sonntag, 22. September 2024

Prije 38 godina – Nula Problema!

 


Klasični vanzemaljac izgleda užasno. Ima ogromnu lobanju i voli da luči zelenu sluz. Takođe ne morate baš da zagrlite ni filmsko stvorenje Stivena Spilberga "E.T", vanzemaljca sa dirljivom nostalgijom za domom. Sa Gordonom Shumwayem, zvanim "Alf" - ljubazna skraćenica od „alien life form“, "vanzemaljski oblik života" - stranac iz svemira dobio je novu sliku. On nije imao samo veliko srce. Uprkos divovskom nosu i ušima, posjetioc sa planete Melmac izgleda je i privlačno. Barem, kao igračka za maženje.

U svakom slučaju, Tannerovi su ga primili kod sebe, nakon što je spustio svoj svemirski brod u njihovu garažu. Od tada, stvorenje s ogromnim apetitom za mačke okrenulo je život prosječne američke porodice u predgrađu naglavačke - i u isto vrijeme dovelo do neviđene ležernosti u kući. Alfova omiljena izreka je bila: "Null Problemo"

Kada je 22. septembra 1986. emitovana prva epizoda "Alfa" u SAD, haotični vanzemaljac je odmah osvojio simpatije publike. “Alf” je postao jedna od najuspješnijih serija 80-ih. Odlično je bio primljen i kod nas. A za to su se pobrinule scene poput ove na slici, u kojoj se Alf prikazuje sa Lynn, kćerkom Tannerovih: Ona nije mogla koristiti auto, jer je bio pokvaren, i htjela je da se zaposli kako bi mogla sebi kupiti auto. Alf je došao na bolju ideju, demontirao platinu sa svog uništenog svemirskog broda, pretvorio je u novac - i naručio Ferrari. Lynn roditelji nisu bili sretni. Ali gledaoci je još jednom dobili ideju, koliko se ponekad može biti blizu rešenje problema.

(welt)

(spsgos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen