Donnerstag, 26. September 2024

Izložba fotografija “Mostar Run Weekend 2024.”

 








Foto Klub Mostar i udrućenje “KINEZIS”, povodom obilježavanja Evropske sedmice sporta, su otvorili izložbu fotografija “Mostar Run Weekend 2024”.

Na izložbi je predstavljeno 25 fotografija, koje je zabilježilo 15 fotografa, koji su se potrudili uhvatiti najzanimljivije trenutke s mostarskih ulica nastalih tokom održavanja “Rolla Mostarskog polumaratona 2024”, saopštili su organizatori.

Predsjednik “Foto kluba Mostar” Marijo Maduna istakao je kako je fotografisanje Mostar Run Weekenda bio jedna od prvih zajedničkih aktivnosti velikog broja članova Foto kluba Mostar, koji su tokom Mostar Run Weekenda imali priliku učestvovati i u kursu sportske fotografije. Praktična radionica kursa rezultirala je s više hiljada fotografija, što predstavlja važnu arhivističku vrijednost za ovu manifestaciju.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je zahvalio organizatorima za posao koji rade na kulturnom i sportskom području i na taj način Mostar čine ugodnijim i ljepšim mjestom za život, a posebno je naglasio važnost Mostar Run Weekenda u turističkom smislu, kao i svim onim pozitivnim benefitima koje ova manifestacija sa svojom energijom donese u grad Mostar, što se može primijetiti i na izloženim fotografijama.

Predsjednik udruženja KINEZIS profesor Franjo Lovrić zahvalio je svim fotografima koji su svojim fotoaparatima zabilježili najljepše trenutke Mostar Run Weekenda, te im je ovom prilikom uručio zahvalnice za učešće, izrazivši želju za budućom saradnjom.

Izložba je otvorenog karaktera, te će je svi posjetioci moći pogledati na prvom spratu TC Mepas Mall do 30. septembra.

(fotografije, ns, bljesak.info)

(ns)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen