Donnerstag, 15. August 2024

Taj šareni čudesni svijet – Slike dana

 


USB tragači

Jedan od dva psa njuškanja podataka iz Bavarske stigao je u Beč. Odjeljenje za seksualne delikte i zlostavljanje djece na internetu pri Federalnom uredu kriminalističke policije (BK), u saradnji sa državnim krivičnim istragama, prošle godine je identifikovalo 464 osumnjičena. U posljednje vrijeme u borbi protiv ovog oblika kriminala koriste se službeni psi koji se specijaliziraju za pronalaženje USB stickova i nosača podataka koji sadrže uvredljiv materijal.



Misija mira

Zvono mira izliveno od vojnog otpada visi na stubu konjske zaprege ispred Frauenkirche na Neumarktu u Drezdenu na otvaranju „Peace Bell Horse Trek 24 Dresden - Prag - Chemnitz". Put konja udruženja “Friedensglocken e.V.” ima za cilj da pruži primjer miru i širi ideju mira preko nacionalnih granica. Služi i kao generalna proba za putovanje u Jerusalem 2025. godine, tokom kojeg će Zvono mira biti dovezeno u Sveti grad konjskom zapregom. Planirano je da misija stigne u Prag 11. avgusta 2024. i u Chemnitz 22. avgusta 2024. godine.



Živopisno

Jedan učesnik se predstavlja u živopisnom kostimu na demonstracijama za Christopher Street Day (CSD) u Hamburgu.



Novi Banksy

Novo umjetničko djelo Banksyja prikazuje siluetu kozoroga na zidu kuće u blizini mosta Kew u zapadnom Londonu.



Opuštanje

Samo opušteno – Jedan muškarac leži u visećoj mreži u šumarku breza u Mauerparku u Berlinu na visokim ljetnim temperaturama.



Ekstremne vrućine

Nacionalna meteorološka služba u Češkoj upozorava na ekstremne vrućine. Djevojka se hladi u rijeci Berounki.

(RP)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen