Sonntag, 1. September 2024

Velež razočarao, Igmanu bod

 








Velež – Igman 1:1 (1:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)

Žuti kartoni: Milak.Lohan (Velež), Kenan Hebibović, Buturović, Nurković, Božić, trener Musemić (Igman)

Strijelci: 1:0 Mlinarić (35′), 1:1 Nurković (47′)

Velež: Hadžikić, Oreč, Dino Halilović (od 60′ Haskić), Hrkač, Mlinarić, Lohan (od 76′ Šikalo), Savić (od 67′ Mehremić)b, Šturm (od 46′ Soza), Jevtović (od 46′ Lauš), Vehabović, Milak.

Igman: Ćeman, Velić (od 83′ Nikolić), Drljević, Anel Hebibović, Herić, Kenan Hebibović (od 74′ Mraković), Nurković, Posinković, Mešić (od 677′ Boćić), Buturović, Ramić.


Fudbaleri Veleža i Igmana ostali su veliki dužnici prisutnim gledaocima, a prikazana igra biće brzo zaboravljena. Poslije svega viđenog, Igman zasluženo nosi bod iz Mostara, prvi u ovom prvenstvu, a stručnom štabu Veleža ostaje dosta posla da ekipu vrati iz apatije, a zvižduci domaćih navijača najbolja su ocjena igre njihovih ljubimaca. U četiri utakmice nove sezone WWin lige BiH, Velež je osvojio samo 4 boda, što je daleko od onoga što su čelni ljudi kluba najavljivali uoči prvenstva.

Velež je bolje započeo utakmicu, ali bez opasnosti po gol Ćemama.

Od 15. minute, Igman je uspostavio terensku ravnotežu, u dva navrata opasno su zaprijetili Anel Hebibović i Mešić, ali je odbrana Veleža na vrijeme otklanjala opasnost..

Rođeni su prvi put opasno zaprijetili u 20. minuti, kada je Mlinarić ubacio s desne strane, a Milak slabo šutirao i šansa je otišla u nepovrat.

U 30. minuti, šansa za Anela Hebibovića, ali je Hadžikić na vrijeme izišao sa svog gola i otklonio opasnost.

Pet minuta kasnije, Velež je došao u vođstvo. Milak je prodro po lijevoj strani, ubacio pred gol Igmana, a na pravom mjestu bio je Mlinarić i ubacio u mrežu nemoćnog Ćemana – 1:0.

Kada se očekivao kraj prvog poluvremena, Igman je izjednačio u 47. minuti. Akciju je započeo Kenan Hebibović, koji je odlično ubacio u šesnaesterac Veleža, gdje se najbolje snašao Nurković i sa desetak metara ne baš snažnim udarcem pogodio desni donji ugao – 1:1.

Prvu priliku u drugom nastavku imao je Velež u 54. minuti, ali je Milak poslao loptu daleko od gola.

U 69. minuti, šansa za Velež. Vehabović je odlično uposlio Lauša, koji iz povoljne sitaucije šalje loptu ored lijeve stative,

U finišu utakmice, u 89. minuti, Šikalo je uputio snažan šut sa 20 metara, ali je Ćeman sjajno intervenisao i spasio siguran gol.

U 94. minuti, Oreč je odlično centrirao, ali se Šikalo okliznuo i propala je stopostotna prilika za gol.

U 96. minuti, Petrović je dosudio penal za Velež, zbog navodnog igranja rukom jednog igrača Igmana, ali je, poslije WAR provjere, promijenio odluku i ništa nije bilo od najstrože kazne.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen