Freitag, 13. September 2024

Dobitnici nagrada “Nijaz Slipičević” za 2024.

 


Građani odabrali! Poznati dobitnici nagrada ''Nijaz Slipičević“ za 2024!

I ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Glasalo se preko Facebook stranice Fondacija Slipičević u dvije runde. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su odabrali između šest nominiranih.


Dobitnici nagrada „Nijaz Slipičević“ 2024:

Dobitnici prve nagrade sa 571 osvojenih glasova su Volonteri Crvenog krsta/križa Grada Mostara! Na sportskim maratonima, trkama, takmičenjima, na koncertima i velikom skupovima, na ulicama grada usred mostarskog ćelopeka - možete ih sresti doslovno uvijek. I samo je jedna misija u kojoj su se okupili - pomoći svojim sugrađanima, pomoći životinjama kad god treba, koliko god treba.

Dobitnik druge nagrade sa 305 osvojenih glasova je Danis Harmandić! Lani se okitio titulom najboljeg sportiste juniora Grada Mostara, ali tu se nije zaustavio. Prije nepunih mjesec dana, ovaj plivač, član Kluba vodenih sportova Orka postao je apsolutni rekorder BiH u disciplini 100 metara prsno.

Dobitnik treće nagrade sa 266 osvojenih glasova je CERIT (Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju) - mjesto je koje okuplja najbolje robotičare našeg grada i zemlje. Pod zastavom Bosne i Hercegovine i mentorstvom profesora Anesa Hadžiomerovića s međunarodnih se takmičenja i olimpijada vraćaju okićeni medaljama, te tako našu zemlju pozicioniraju među najnaprednije u savremenim tehnološkim dostignućima.

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u petak, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20.09. s početkom u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu. Svečanost dodjele nagrada pratit će prikladan zabavni program. Ulaz na ceremoniju je slobodan.

Crveni križ grada Mostara Klub Vodenih Sportova Orka CERIT - Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju

(Fondacija Slipičević)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen