Mittwoch, 29. Mai 2024

Čovjek koji je natjerao cijeli svijet da pleše

 






Pjesma čiji naslov se veoma teško izgovara “Barbara's Rhubarb Bar” hit je na Tiktoku, Instagramu i Co. Sve više ljudi širom svijeta je sluša – pogotovo otkako su dvije Australijanke izmislile ples uz nju. Njemački kabaretist Bodo Wartke pjeva pjesmu zajedno sa komičarem Marti Fischerom. Obožavatelji ga zapravo poznaju više od dvije decenije kroz njegov klavirski kabare. A sada ga je samo jedna pjesma izbacila u svjetsku orbitu

Pola svijeta pleše uz Rhabarberbar

Ko još nije upoznao Bodu Wartkea (46) kroz njegov klavirski kabare, kojim se bavi više od dvije decenije, upoznao ga je najkasnije nakon „Barbaras Rhabarberbar“, “Barbarin rabarber bar”. Pjesma koja lomi jezik postala je viralni hit na Instagramu i u trendu je na društvenim mrežama - pogotovo otkako su dvije Australke izmislile ples uz nju.

Od tada, mnogi korisnici širom svijeta plešu kod kuće, uključujući i mnoge poznate ličnosti. Wartke i youtuber i komičar Marti Fischer (33), sa kojim je kabaretist snimio pjesmu, nisu se smirili početnim uspjehom – sada je već izašao i drugi dio “Barbarine rabarbare”. Prvi making-of je već objavljen na YouTube-u.

“Barbaras Rhababerbar” nije prvi rep kojim se lomi jezik. Na primjer, "The Fat Roofer" je proglašena za pjesmu godine na takmičenju "Zlatni blogeri" krajem aprila.

Link za pjesmu:

https://youtu.be/ZYkBf0dbs5I?si=6svvVzp7X8y1fMiT

(ksta)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen