Dienstag, 4. März 2014

Fotografija za rekord na Twitteru

Nakon dodjele Oskara

Fotografija za rekord na Twitteru

Šta je sve potrebno za jednu dobru fotografiju: odličan foto-aparat, sjajna scenografija nevjerovatan pejzaž, dobar ugao, ili? Sve to da, ali najvažniji je samo pravi trenutak... i Meryl Strip, Julia Roberts, Brad Pitt, Kevin Spacey, Jannifer Lawrence u kadru...
 
 
 
Nakon što su se spustile zavjese na ovogodišnjoj dodjeli Oskara, mediji su bili preplavljeni fotografijama sa svjetlucavim statuama, dugim haljinama i strogo krojenim odijelima.

Međutim, ono što nijednom fotografu nije pošlo za rukom, pošlo je šarmantnoj Elen DeGeneres, voditeljici ceremonije dodjele nagrada. Neodoljivo zabavna u svojoj ulozi, DeGeneresova je iskoristila priliku, i uz malu pomoć Meryl Strip, postavila još jedan rekord. Predložila je da njih dvije naprave fotografiju, koja će oboriti sve dosadašnje rekorde na Twitteru.

I odjednom, umjesto samo njih dvije, slično kao i u svijetu obične raje, holivudske glumačke zvijezde koje su se našli u blizini, poželile su da budu na toj fotografiji. Fotografiju je snimio Bradlley Cooper, a Elen je uz snimak, koji je postavila na svom profilu na Twitteru, dodala poruku: „Samo da su Bradlleyeve ruke bile malo duže. Najbolja fotografija ikada!“

I postigla je šta je željela. Fotografije je zakratko dobila više od 1,7 milona klikova za manje od sat vremena, i ujedno je postala nagledanija fotografija na Twitteru do sada. Zbog navale na ovu fotografiju, sistem Twittera je nakratko bio srušen.
A sa fotografije je očigledno da ni poznati, kada se fotografišu mobitelom, ne znaju da treba da gledati u kameru, a ne u ekran mobitela.
Smail Špago
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen