Freitag, 23. August 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Posebni pokloni

U divljini, gorile žive oko 40 godina. Gorila na slici živi u zoološkom vrtu i zove se Toni. Ovdje možete vidjeti njegov prvi pogled na stol sa poklonima za njegov 50. rođendan. Pošto Toni mora da drži dijetu, raduje ga obilje. Činjenica da je on jedini gorila u Ukrajini i jedan od najstarijih u Evropi, koji je preživjeo teške ruske napade neozlijeđen, to je već dar, koji se ne može nadmašiti.



Swifties slave

Otkazivanje koncerata Taylor Swift bio je šok za obožavaoce, uključujući i brojne međunarodne posjetioce koji su zbog toga upravo i doputovali u Beč. Uprkos otkazivanjima, tri dana su oblikovali gradski pejzaž: na slici skup Swifties, kako sami sebe nazivaju fanovi od Swifti, na Stephansplatzu. Zajedničko pjevanje, zajedničko plakanje, razmjena trakaa prijateljstva: jedno razočaranje nije bilo ovako utješno već dugo vremena.



Oslobođeno mjesto za nove stvari

Na vrhuncu protesta u Bangladešu, masa naroda uništava statuu šeika Mujibura Rahmana. Osnivač zemlje doveo je zemlju do nezavisnosti od Pakistana 1971. godine i poginuo u vojnom udaru 1975. godine. Bio je otac dugogodišnjeg premijera Šeika Hasine, koji je pobjegao u inostranstvo kako bi izbjegao proteste. Dobitnik Nobelove nagrade za mir Muhammad Yunus položio je zakletvu, kao šef privremene vlade.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen