Donnerstag, 2. Mai 2024

Abigail, bijeli kengur

 



Ovo može biti zabavno: mali, snježno bijeli kengur uskoro će skakati kroz ograđeni prostor u Marlow Bird Parku u blizini Rostocka, Njemačka. Među četiri novorođene životinje, jedan je albino. Njeno ime: Abigail.

U parku ptica Marlow (okrug Zapadna Pomeranija-Rügen) pojavila se nova atrakcija: jedan od četiri novorođena Benettova kengura je albino ženka. Krštena je Abigail i snježno bijela je, sa ružičastim brkovima i tipičnim crvenim očima. "Abigail je sada toliko velika, da će majkinu torbu za svoje prve pokušaje skakanja, napustiti u narednih nekoliko sedmica", objavio je u ponedjeljak park za ptice u blizini Rostocka. Još tri mlade životinje sa "normalnim" sivo-smeđim krznom također trenutno gledaju iz majčine torbice. Ukupno dvanaest Benettovih kengura živi u pristupačnom, ograđenom prostoru.

Sličan slučaj je već bio 2011.

Abigail je klasična mutacija i tipičan albino. Ovo je apsolutna rijetkost, jer se albinosi javljaju samo jednom na svakih 10.000 rođenih u prirodi. Tijelu nedostaje poseban pigment koji se zove melanin. Važan je za boju očiju, kože i krzna. Ako u tijelu nema melanina, koža i kosa će biti bijele, kod svih vrsta. Oči izgledaju kao da su crvene.

Zanimljivo: Abigail je već drugi albino kengur u Marlowu. Međutim, Alberta, koja je rođena 2011. godine, umrla je prije skoro dvije godine. Alberta se smatrala manjom senzacijom i čak je imala svoje potomstvo u Marlowu.

(welt)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen