Sonntag, 1. Juni 2014

Felix Sturm izgubio od Solimana

Rastanak s titulom

Felix Sturm opet izgubio od Solimana

Felix Sturm (Adnan Ćatić) ponovo je izgubio titulu svjetskog šampiona u srednjoj kategoriji po verziji IBF. 
 
Pred 8 hiljada gledalaca u prepunoj dvorani u Krefeldu, poražen je od Australijanca Sama Solimana nakon dvanaest rundi, jednoglasno na poene. Sturm je titulu šampiona povratio u decembru prošle godine u meču protiv Britanca Darrena Barkera. U februaru prošle godine bio je poražen od sinoćnjeg protivnika, takođe na poene, ali je zbog pozitivnog doping nalaza kod Australijanca taj meč bio anuliran.
Protiv agilnog Australijanca, Sturm se nikako nije mogao probiti svojom tehnikom i doći do odlučujućeg udarca. Pa čak ni aperkati, koje je Sturm posebno vježbao, nisu se mogli vidjeti. Već sredinom meča, Soliman je imao prednost u poenima. Pesnice šampiona su sjevnule onako kako treba tek u 9. i 10. rundi, ali na kraju, to nije bilo dovoljno da bi se pojas šampiona zadržao.



„Protivnik je bio vrlo težak za boksovati. Dobro se kretao. Ja sam pokušao svom svojom snagom meč odlučiti jednim udarcem”, izjavio je Sturm odmah nakon meča.
Jedan vrlo bolan poraz za Felixa Sturma, u trenutku kad do njega nije trebalo doći. Ovim porazom, Sturm nije izgubio samo meč, nego najvjerovatnije i TV ugovor sa kućom Sat-1, jer je produženje ugovora bilo uslovljeno pobjedom u ovom meču.
Naš bokser je imao veliku podršku publike, ljudi porijeklom iz BiH. Sav prihod sa sinoćnjeg meča ide za pomoć građanima BiH, koji su stradali u nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima.

Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen